Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο Google-Amazon από Τραμπ, Όπρα και Τομ Χανκς

Oι Αμερικανοί εμπιστεύονται ορισμένες μεγάλες εταιρείες, όπως την Amazon και τη Google, περισσότερο από προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Τομ Χανκς και η Όπρα, μεταξύ άλλων, και η δυσπιστία στην κυβέρνηση συνεχίζεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Morning Consult.

Η Amazon και η Google βρίσκονται στην τρίτη και στην τέταρτη θέση, αντίστοιχα, στα πέντε κορυφαία brands που εμπιστεύονται περισσότερο οι Αμερικανοί, με τη πρωτοβάθμια περίθαλψη να κατατάσσεται πρώτη στη λίστα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο στρατός και οι “ακραίες καιρικές προειδοποιήσεις” βρίσκονται στην πέμπτη θέση της λίστας.

Διασημότητες και άλλα δημόσια πρόσωπα δεν κατατάχθηκαν τόσο ψηλά στη λίστα εμπιστοσύνης, με τον ηθοποιό Τομ Χανκς να κατατάσσεται στην 7η θέση, η Όπρα στην 9η, ο Τραμπ στη 12η και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett στη 15η.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης μια διαφορά στις προτιμήσεις γενεών, με το 58% της γενιάς Z και το 54% των Millennials να μην εμπιστεύονται τα brands και την εταιρική Αμερική, σε σύγκριση με το 52% των Baby Boomers.
Αν και η δημοσκόπηση έδειξε ότι η γενιά Z και οι Millennials έχουν στην προτεραιότητα την ιδιωτικότητα και την ισχυρή δεοντολογία στις επιχειρήσεις, η Google βρέθηκε στη πρώτη θέση της εμπιστοσύνης στις προτιμήσεις και των δύο ομάδων – παρά τις πρόσφατες αρνητικές ιστορίες.

Η γενιά X και οι Boomers επίσης συμφωνούν ως προς το νούμερο ένα brand που εμπιστεύονται: Την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μεταξύ όλων των κατηγοριών γενεών που ερωτήθηκαν, το 46% δήλωσε ότι δεν πιστεύουν πως μια μέση μεγάλη εταιρεία έχει κάποιο στόχο πέρα ​​από το κέρδος.

Η έκπληξη: Εκτός από διασημότητες, η Amazon και η Google ξεπέρασαν επίσης τους εκπαιδευτικούς, τις αρχές επιβολής νόμου, τους θρησκευτικούς ηγέτες, τις επιστημονικές μελέτες, τη Wall Street, τα μέσα ενημέρωσης, τις προειδοποιήσεις και τις συμβουλές για την υγεία, καθώς και τις ετικέτες για τη συσκευασία τροφίμων.

Ο μεγάλος αριθμός: 54%. Αυτό είναι το ποσοστό όλων των ερωτηθέντων Αμερικανών που δεν εμπιστεύονται την εταιρική Αμερική.

Βασικό υπόβαθρο: Η αυξανόμενη δυσπιστία στην κυβέρνηση και σε άλλα θεσμικά όργανα έχει τραβήξει την προσοχή τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούλιο του 2019, η έκθεση της Pew Research Center διαπίστωσε ότι πάνω από το 80% των ερωτηθέντων της έρευνας ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και θα μπορούσε να βελτιωθεί.

πηγή The Forbes

About Post Author

+ There are no comments

Add yours