Η Κίνα έχει πλέον 100 εκατομμύρια πλούσιους – Ξεπέρασε τις ΗΠΑ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία μετατόπιση του πλούτου από τη Δύση προς την Ανατολή, με την Κίνα να είναι ο «πρωτεργάτης» αυτής της μετατόπισης.

Ο αριθμός των πλούσιων Κινέζων για πρώτη φορά ξεπέρασε εκείνο των Αμερικανών πλουσίων, σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα πλούτου της τράπεζας, πλέον υπάρχουν 100 εκατ. Κινέζοι ανάμεσα στο 10% του κόσμου με τους πλουσιότερους ανθρώπους, ενώ στον αντίποδα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 99 εκατ. Αμερικανοί.

Η γοργή μεταμόρφωση της Κίνας από ένα αναπτυσσόμενο έθνος σε μια πλήρως ανεπτυγμένη οικονομία συνέβαλε στη δημιουργία αυτού του αριθμού- ρεκόρ πλουσίων, αναφέρει η έκθεση.

«Παρά τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα τους τελευταίους 12 μήνες, αμφότερες οι χώρες έχουν έχουν ισχυρές επιδόσεις στη δημιουργία πλούτου, συνεισφέροντας 3,8 τρισ. και 1,9 τρισ. δολάρια αντίστοιχα», σύμφωνα με την Credit Suisse.

Για να θεωρεί ότι κάποιος ανήκει στο 10% των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου θα πρέπει να έχει προσωπικές καταθέσεις 109.430 δολαρίων.

Πάντως, παρότι οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Αμερικανούς στους… απλούς πλούσιους, οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους σούπερ πλούσιους, αφού από αυτή τη χώρα προέρχεται το 40% των εκατομμυριούχων όλου του πλανήτη.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο οι εκατομμυριούχοι των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 675.000, φτάνοντας τους 18,6 εκατ., κάτι που σημαίνει ότι 1 στους 14 ενηλίκους στη χώρα είναι εκατομμυριούχος, σύμφωνα με τον Guardian.

Στον αντίποδα, στην Κίνα υπάρχουν 4,4 εκατ. εκατομμυριούχοι- αυξήθηκαν κατά 158.000 από το 2018. Στην τρίτη θέση της λίστας με τους εκατομμυριούχους είναι η Ιαπωνία (έχει 3 εκατ. εκατομμυριούχους) και ακολουθεί η Βρετανία με 2,46 εκατ. εκατομμυριούχους.

1,1 εκατ. νέοι εκατομμυριούχοι

Σε όλο τον κόσμο, το κλαμπ των εκατομμυριούχων απέκτησε άλλα 1,1 εκατ. νέα μέλη, φτάνοντας συνολικά στους 46,8 εκατομμύρια σούπερ πλούσιους. Η συνολική περιουσία τους είναι 158,3 τρισ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι κατέχουν το 44% του παγκόσμιου πλούτου.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, 55.902 ενήλικες έχουν περιουσία τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 4.830 άνθρωποι έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 500 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά τα ποσά δεν προσμετράται η αξία της ακίνητης περιουσίας.

Πηγή:

About Post Author

+ There are no comments

Add yours