Στο Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και το Περιστέρι, σε ταβέρνες και μεζεδοταβερνεία, τρώμε καλά και δεν πληρώνουμε πολλά.

Ξέρουν να τρώνε καλά εκεί στα δυτικά προάστια, τους το αναγνωρίζουμε.

Άγγελος
Κοραή & Καραϊσκάκη 1, Χαϊδάρι, τηλ: 2105326009


e-table.gr
Οικογενειακή ταβέρνα με άνετη ξύλινη σάλα, η οποία σερβίρει από το πληθωρικό της μενού μαγειρευτά, πιάτα ημέρας, και πλήρη γκάμα κρεατικών στη σχάρα. Στον Άγγελο τα πιάτα είναι απλά και καλοφτιαγμένα, χωρίς πρωτοτυπίες, αλλά με εγγυημένη νοστιμάδα. Δοκιμάστε φιλετάκια κοτόπουλο με πατάτες, λουκάνικο χωριάτικο, μπιφτέκια σχάρας, σαγανάκι κασέρι, κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και αρνί σούβλας, κοντοσούβλι και κοκορέτσι. Οι μερίδες είναι πλούσιες, και οι τιμές οικονομικές. Υπολογίστε περί τα 15€ με κρασί δικό τους και κέρασμα γλυκάκι. Τα Σαββατοκύριακα έχει και ζωντανή μουσική.

Ο Τάσος
Μεγ. Αλεξάνδρου & Νέστου, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5616106

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Τάσος Μεγ. Αλεξάνδρου & Νέστου, Αιγάλεω,

Οικογενειακή ταβέρνα από τα παλιά (από τα πολύ παλιά για την ακρίβεια, λειτουργεί από το 1967) με όμορφη αυλή, παιδική χαρά και τεράστιο εσωτερικό χώρο, σερβίρει τίμιες γεύσεις σε γενναίες μερίδες. Φημίζεται στους κατοίκους των γύρω περιοχών για τα παϊδάκια, τις μπριζόλες, το γουρουνόπουλο στη σούβλα, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι του, ενώ τα ορεκτικά παίζουν στην κατηγορία «συνοδευτικά» (φέτα, τζατζίκι, άριστες τηγανιτές πατάτες με τριμμένη φέτα, κολοκυθάκια τηγανιτά και πάει λέγοντας) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι προσεγμένα και νοστιμότατα. Το κέρασμα στο τέλος περιλαμβάνει συνήθως λουκουμάδες ή φρουτάκια και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο

Τα Αχλάδια
Κερασούντος 25 και Κωνσταντινουπόλεως, Αιγάλεω, τηλ: 210 5986568

Στο μενού αυτού του προσεγμένου «ρακάδικου-μαγέρικου», το πάντρεμα της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας με το σήμερα απογειώνει της γεύσεις του μενού, οι οποίες περιλαμβάνουν χωρίς να περιορίζονται σε αρνάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, αμπελοντολμάδες, μεσογειακή τηγανιά με απάκι, αλλά και παστουρμαδόπιτα, κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με ψητά λαχανικά φιλέτο μοσχαρίσιο κόντρα με καπνιστό αλάτι και πατάτες Νέας Γης, ποικιλία κρεάτων για τρία άτομα, καρπαθιώτικες μακαρούνες και ωραιότατες σαλάτες, όπως αυτή με το σταμναγκάθι, τη ρόκα και τα ντοματίνια. Συνοδεύετε με τσικουδιά Σητείας, εμφιαλωμένα τσίπουρα και ούζα σε ικανοποιητική ποικιλία, και πληρώνετε περί τα 15€/ άτομο.

Δράμι
Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα, Αγ. Βαρβάρα, τηλ: 2105625300

Παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο ταβερνείο – σήμα κατατεθέν της «νόστιμης» πιάτσας της Αγίας Βαρβάρας, το Δράμι θυμίζει παλιό μπακάλικο εποχών Ζήκου με διάσπαρτες κονσέρβες ΚΥΚΝΟΣ στον εσωτερικό του χώρο, παλιά μηχανήματα, ένα cosy παταράκι και ξύλινα, λευκά τραπεζάκια. Τα πιάτα του είναι «πειραγμένα» και αφήνουν καλές εντυπώσεις με την παραδοσιακό τους χαρακτήρα: κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού, ψημένη πανσέτα κομμένη σε λεπτές λωρίδες, χανουμάκια (κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και λιαστή ντομάτα) με πατάτες σε κύβους, βλάχικο κοτόπουλο με ψητή ντοματούλα, μοναστηριακό λουκάνικο με καυτερή σος παραγωγής τους και μποχτσαδάκια μοσχαρίσια με καπνιστό τυρί και λιαστή ντομάτα είναι μερικές από τις επιλογές του μενού. Συνοδεία χύμα ροζέ κρασιού θα πληρώσετε περί τα 20€ ανά άτομο.

Το Αρχοντικόν
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι, τηλ: 2105743525

Μεγάλος χώρος με ατμόσφαιρα παλαιότερης δεκαετίας, απλές γεύσεις, σωστό ψήσιμο, χωρίς περιττούς πειραματισμούς. Το Αρχοντικόν είναι μια μουσική ταβέρνα με γευστική ειλικρίνεια, η οποία σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα ταβέρνας, τίμια και νόστιμη. Δοκιμάστε για αρχή το ωραίο τους τζατζίκι, τραγανές πατάτες τηγανιτές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτές παναρισμένες, τυροκροκέτες, κολοκυθοκεφτέδες, χορταστική ποικιλία κρεατικών με χοιρινό μπριζολάκι, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι και κεμπάπ, αλλά και πανσέτα γλυκόξινη, τυροπιτάρι δικό τους και αρνί στη λαδόκολλα. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο με κρασί. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ζωντανή μουσική, ενώ από Δευτέρα έως Παρασκευή για κρατήσεις μέχρι 10 άτομα έχουν μενού με 18€/άτομο με απεριόριστα ποτά.

Καραγκιόζης
Τρώων 9, Περιστέρι, τηλ: 2105749586

Εκεί όπου έδινε παραστάσεις Καραγκιόζη ο καραγκιοζοπαίχτης Μάνθος τα «ε, ρε γλέντια» γίνονται «ε, ρε μάσες», οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακές ταβερνιάρικες γεύσεις που κρατούν δεκαετίες. Σε τραπεζάκια στο εσωτερικό αλλά και έξω θα δοκιμάσετε χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο λάδι, κοντοσούβλι εξαιρετικό, παϊδάκια γάλακτος με πατάτες, μπιφτέκια ζουμερά, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα αριστοτεχνικά ψημένη, γαρδουμπάκια χειροποίητα με συκωταριά γάλακτος, πατάτες γάστρας με κομματάκια κρέατος για έξτρα νοστιμιά, αρνάκι γάστρας, φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και ζουμερό κεμπάπ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 17€ κατ’ άτομο με κρασί και κέρασμα γλυκό του κουταλιού και μαστίχα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours