Ένα vegan πιάτο, της σεφ Ντίνας Νικολάου, εύκολο στην παρασκευή του και με πλούσια θρεπτική αξία.

Ένα vegan πιάτο, εύκολο στην παρασκευή του και με πλούσια θρεπτική αξία. Ο αρακάς είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών και δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή αυτών που νηστεύουν, είναι vegetarian ή vegan. Η κατανάλωση πρωτεΐνης αυξάνει τα επίπεδα ορισμένων ορμονών στο σώμα μας που έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνουν την όρεξη. Ακόμα, ο αρακάς μας προσφέρει και την αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Έτσι, ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού μας και παράλληλα μας προστατεύει από ασθένειες όπως το Alzheimer. Τέλος, η περιεκτικότητά του σε θερμίδες είναι αρκετά χαμηλή, με μόνο 62 θερμίδες ανά ½ φλιτζάνι. Δοκιμάστε την συνταγή της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου για κοκκινιστό αρακά και επωφεληθείτε από τα διατροφικά οφέλη της.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία αρακάς Μπάρμπα Στάθης, 1kg
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τη μαραθόριζα, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτω τον αρακά, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την τριμμένη ντομάτα, το πετιμέζι και 1 φλιτζάνι νερό.
  4. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά.
  5. Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω λίγο ακόμα νερό τόσο ώστε να καλύψω τα υλικά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 20 λεπτά.
  6. Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το υγρό να πάρει μια βράση.
  7. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και το μάραθο.
  8. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
  9. Αποσύρω και σερβίρω αμέσως.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours