Έναρξη διαδικτυακού σεμιναρίου με την ηθοποιό , σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Αδριανού , “Θέατρο – Μια τέχνη που θεραπεύει”

Απο την απαρχή των πρωτόγονων πολιτισμών η αναπαράσταση και η μίμηση υπήρχε έμφυτη σαν σπόρος μέσα στο DNA των ανθρώπινων πλασμάτων, συνυφασμένο με την πίστη τους στην ύπαρξη των θεών, στην ύπαρξη δηλαδή ενός ανώτερου πνευματικού κόσμου, πέρα απο τον υλικό, από τον οποίο εξαρτώνταν και με τον οποίο αναζητούσαν επαφή, διευρύνοντας την συνείδησή τους.

Έτσι και το θέατρο γεννήθηκε απο αυτή την βαθύτερη ψυχική ανάγκη του ατομικού αλλά και συλλογικού υποσυνείδητου να επικοινωνήσει με τους ανώτερους πνευματικούς και ηθικούς νόμους της ζωής και να εξερευνήσει τα μυστήρια της ύπαρξης . Έτσι γεννήθηκαν οι μαγικές τελετές αλλά και η αρχή της αρχαίας τραγωδίας σαν μια πράξη “σπουδαία και τελεία”. Απο όλα τα ζώα ίσως μόνο ο άνθρωπος έχει αυτή την ικανότητα να μιμείται και να αναπαριστά την ζωή. Και μέσα απο την μίμηση και την αναπαράσταση να μελετάει, να εξερευνά, να κρίνει και τελικά να συναντά τον βαθύτερο εαυτό του.

Γι΄αυτό το θέατρο δεν είναι μόνο μια τέχνη αλλά και μια μαθητεία, ένα είδος βαθιάς ψυχανάλυσης, καθώς προσπαθώντας να προσεγγίσουμε και να κατασκευάσουμε έναν ψεύτικο ήρωα, επιστρατεύουμε μυστικές πτυχές του εαυτού μας, ανακαλύπτουμε τα κοινά μας σημεία με τον ρόλο και βρίσκουμε την δική μας αλήθεια. Μια αλήθεια που ίσως δεν τολμουσαμε πριν να αντιμετωπίσουμε.

Αυτή την εξερεύνηση της ψυχής μέσα απο την Τέχνη του θεάτρου επιχειρεί να καταδείξει και να αναπτύξει αυτό το σεμινάριο υποστηρίζοντας κι αποδεικνύοντας ότι η Υποκριτική είναι μια απόλυτα θεραπευτική τέχνη που μας βοηθάει να γνωρίσουμε την δική μας ψυχή και τελικά να την θεραπεύσουμε.

Διάρκεια σεμιναρίου:

4 δίωρες συναντήσεις

Ώρες 19.00 – 21.00

4) Δευτέρα 10/5
3) Δευτέρα 26/4
2) Δευτέρα 19/4
1) Δευτέρα 12/4

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6946 105520 έως τις 8/4.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours