Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ του Ομίλου ΞΥΝΗ σας προσκαλεί στο Open Day

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ του Ομίλου ΞΥΝΗ σας προσκαλεί στο Open Day της επίσημης παρουσίασης των τμημάτων Υποκριτικής Τέχνης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής Τεχνολογίας, Ηχοληψίας, Αγωγής Λόγου – Φωνητικής και Ορθοφωνίας, από τον διευθυντή καλλιτεχνικών σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σπουδαίο μουσικό, ερμηνευτή, συνθέτη,  παραγωγό, μαέστρο της Σύγχρονης Ορχήστρας Μίμης Πλέσσας, ιδρυτή και διευθυντή της εταιρείας παραγωγής θεαμάτων Music & Drama Productions, κ. Μαυρίκιο Μαυρικίου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο κεντρικό παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πατησίων 29-31

Στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρουμε ένα σύγχρονα καταρτισμένο πρόγραμμα σπουδών, σχεδιασμένο από σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και της μουσικής, με σημαντική πορεία, εμπειρία και αληθινή αγάπη για το αντικείμενο. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ένας από τους πιο επιτυχημένους νέους θεατρικούς παραγωγούς της γενιάς του και σπουδαίος καλλιτέχνης με διευρυμένες σπουδές μουσικολογίας, φωνητικής και μιούζικαλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και η ομάδα διδασκόντων καθηγητών που αποτελείται μόνο από  κορυφαίους στο είδος τους, αποτελούν την εγγύηση της επιτυχίας των σπουδαστών μας στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα που απαιτούν ταλέντο, μόρφωση, παιδεία, θεωρητική κατάρτιση και πράξη.

Μάλιστα, οι σπουδαστές μας στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής στην ειδικότητα, θα κληθούν να ανεβάσουν και οι ίδιοι σε συνεργασία με τους καθηγητές μας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με σκηνοθεσία, θεατρικό φωτισμό, κοστούμια και σκηνικά, παρουσία κοινού όπως έγινε και την χρονιά που μας πέρασε με τους φοιτητές μας να περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με παραστάσεις και συναυλίες της εταιρείας παραγωγής Music & Drama Productions του κ.Μαυρικίου. Η σύγχρονη αγορά εργασίας απαιτεί από τους νέους ηθοποιούς να μπορούν να υποδυθούν απαιτητικούς ρόλους, αλλά και να εκμεταλλευτούν εναλλακτικές επαγγελματικές επιλογές ώστε να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους. Απαιτεί επίσης από τους ηχολήπτες και μουσικούς παραγωγούς να είναι άρτια τεχνικά καταρτισμένοι τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. 

Οι σπουδές γίνονται σε άρτια εξοπλισμένο θεατρικό περιβάλλον (εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονος εξοπλισμός ήχου και εικόνας, το ολοκαίνουργιο studio ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τα G-Productions Studios στο Μαρούσι κλπ). Πρέπει να τονιστεί πως δίνεται μεγάλη έμφαση τόσο στην πνευματική όσο και καλλιτεχνική καλλιέργεια των σπουδαστών και έτσι έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε θέατρα, μουσικές και θεατρικές σκηνές, τηλεοπτικά πλατό / γυρίσματα, εταιρείες παραγωγής κλπ.

Όσων αφορά το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας, τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ συνεχίζουν την συνεργασία τους με το υψηλών προδιαγραφών στούντιο Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας G-Production Studio και τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό κ. Τίτο Γεωργιάδη ενώ όλα τα θεωρητικά και μουσικά μαθήματα διδάσκει ο ίδιος ο κ. Μαυρικίου σε συνεργασία με καταξιωμένους ηχολήπτες, μουσικούς και συνθέτες όλων των ειδών μουσικής. 

Όσων αφορά τα τμήματα Υποκριτικής Τέχνης και Σκηνοθεσίας, σημαντικό είναι και πρέπει να τονιστεί πως ο κ. Μαυρικίου θα έχει στο πλευρό του μία σπουδαία ομάδα διδασκόντων καθηγητών και κορυφαίων καλλιτεχνών στο είδος τους. Με αλφαβητική σειρά η κ.Άννα Αδριανού σπουδαία ηθοποιός με πληθώρα τηλεοπτικών και θεατρικών επιτυχιών, η κ.Νέλλη Γκίνη, διαχρονική ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, ο κ.Αναστάσιος Δεληγιάννης, εξαιρετικός χορογράφος και σκηνοθέτης με σπουδές στο Λονδίνο και την Αμερική ο οποίος έχει σκηνοθετήσει – χορογραφήσει πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις όπως “Priscilla”, “Chicago”, “Η Παριζιάνα”, “Το Κλουβί με τις τρελές” κλπ, ο κ.Άκης Δήμας, νέος ηθοποιός από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που μετράει ήδη αρκετές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, η κ.Μάρω Θεοδωράκη, έγκριτη καθηγήτρια Αγωγής Λόγου – Ορθοφωνίας και Φωνητικής Τέχνης, ο κ.Γιώργος Ματαράγκας εξαίρετος ηθοποιός – πρωταγωνιστής σε πολυάριθμες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές και σκηνοθέτης, η κ.Ηρώ Μουκίου, καταξιωμένη ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο κ.Βασίλης Πλατάκης, σημαντικός σκηνοθέτης και ιστορικός θεατρικός παραγωγός ο οποίος έχει υπογράψει περισσότερες από 150 παραστάσεις, η κ.Όλγα Πολίτου, κορυφαία ηθοποιός και πρωταγωνίστρια σε μεγάλες θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, ο κ.Ένκε Φεζολλάρι, σημαντικότατος σκηνοθέτης και ηθοποιός της νέας γενιάς με πληθώρα επιτυχιών και συνεργασιών, ο θεατράνθρωπος κ.Τάσος Χαλκιάς, κορυφαίος πρωταγωνιστής τριών γενιών που δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς και άλλοι καθηγητές οι οποίοι σε εβδομαδιαία βάση και πέρα από το πρόγραμμα σπουδών θα παραδίδουν σεμινάρια που εφάπτονται στο αντικείμενο τους.

Ανακεφαλαιώνοντας, σας περιμένουμε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο κεντρικό παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πατησίων 29-31 στην επίσημη παρουσίαση των τμημάτων Υποκριτικής Τέχνης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής Τεχνολογίας, Ηχοληψίας, Αγωγής Λόγου – Φωνητικής και Ορθοφωνίας, από τον διευθυντή καλλιτεχνικών σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Μαυρίκιο Μαυρικίου αλλά και τους καθηγητές που στελεχώνουν το πρόγραμμα σπουδών.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours