του Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλου

Αλίσα Βικάντερ, Τζέιμς ΜακΑβόι και Λίαμ Νίσον μεταξύ των πρωταγωνιστών στις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα.

Μπλε Βάλτος

Ένα συναισθηματικό μελόδραμα με την Αλίσια Βικάντερ. Στη σύγχρονη Νέα Ορλεάνη, ένας αφοσιωμένος νοτιοκορεατικής καταγωγής σύζυγος και πατέρας καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει φαντάσματα του παρελθόντος του, όταν προκύπτει πρόβλημα με τα χαρτιά του. Παράλληλα, οι οικονομικές δυσκολίες της οικογένειάς του αυξάνονται, μαζί με τα ανεπίλυτα ζητήματα που έχει στα χέρια του, όταν βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που εγκλωβίζει περαιτέρω την οικογένειά του σε αδιέξοδο.

Εξαφάνιση Ανηλίκου

Τζέιμς ΜακΑβόι και Κλέιρ Φόι σε δράμα απαγωγής. Την ώρα που ο πατέρας ενός μικρού παιδιού βρίσκεται στην καρδιά των σκωτσέζικων highlands, η σύζυγός του τον καλεί πανικόβλητη για να του πει πως ο 7χρονος γιος τους αγνοείται. Όταν μαθαίνουν, μάλιστα, πως έχει απαχθεί τότε οδηγούνται στην απελπισία.

Ένας Θρίαμβος

Ο Καντ Μεράντ ανεβάζει «Περιμένοντας τον Γκοντό» στις φυλακές. Ένας μεσήλικας ηθοποιός ο οποίος δε βρίσκει πολύ συχνά δουλειά, αναλαμβάνει υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε φυλακή. Εκεί συγκεντρώνει έναν ετερόκλητο θίασο καταδίκων, με τους οποίους αποφασίζει να ανεβάσει το διάσημο έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ και έτσι, να εκπληρώσει μερικά από τα δικά του όνειρα για δόξα. Βραβείο καλύτερης κωμωδίας στην απονομή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δρόμος από Πάγο

Ακούραστος ο Λίαμ Νίσον τα βάζει με τους κακούς σε πολικές θερμοκρασίες. Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Μια Τετάρτη του Μαΐου

Το ντεμπούτο του Ιρανού σκηνοθέτη Βαχίντ Τζαλιλβάντ («Περίπτωση Συνείδησης») από το 2015. Μια αγγελία σε εφημερίδα η οποία λέει πως ένας άντρας θα δώσει χρήματα σε έναν από όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του, προκαλεί το αδιαχώρητο στο γραφείο του μυστήριου προσώπου που κάνει την προσφορά. Ένας-ένας, όσοι έχουν ανάγκη τα χρήματα αφηγούνται τις ιστορίες τους έτσι ώστε να πείσουν τον άντρα πως πρέπει εκείνοι να επιλεχθούν. Ποιοι, όμως, θα είναι οι τυχεροί;

No Heroes

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Βιτσαρόπουλου. Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων Μαρούσι (ΑΣΚΑ) και συγκεκριμένα της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Πηγή:athinorama.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours