Κριτική για την ταινία The Next 365 Days

Από Νίκος Δρίβας

Η σχέση της Λάουρα και του Μάσιμο κρέμεται από μια κλωστή, καθώς παλεύουν να ξεπεράσουν ζητήματα εμπιστοσύνης, ενώ ο Νάτσο παλεύει να τους χωρίσει.

Δεν ξέρουμε οι συντελεστές τι ήθελαν να κάνουν σε αυτή την τριλογία, αλλά αυτό που βγαίνει είναι μια ταινία που αποδεικνύεται ακόμα χειρότερη κι από τις προηγούμενες και φυσικά δεν καταφέρνει να προσφέρει απολύτως τίποτα.

Τουλάχιστον στις δυο πρώτες γελάσαμε με τις cringe σκηνές, τις ερμηνείες επιπέδου νηπιαγωγείου, το σενάριο χαρτοπετσέτας και πάει λέγοντας. Εδώ, με την σοβαροφάνεια να χτυπάει… κόκκινα, νομίζοντας οι συντελεστές πως γυρίζουν κάποιο αριστούργημα του παγκόσμιου σινεμά, πραγματικά δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο αδιανόητα απαράδεκτη είναι.

To trailer πραγματικά μας προμήνυε για κάτι πολύ κακό και ξέραμε τι θα δούμε, αλλά ακόμα και fan των δυο προηγούμενων να είστε, εδώ θα απορήσετε με την ανούσια εξέλιξη (καθαρός χρόνος ζήτημα να είναι ένα 20λεπτο με τα όσα γίνονται), αλλά και την απαράδεκτη σκηνοθεσία που είναι σαν να διαχειρίζεται ένα βιντεοκλίπ.

Και σε αυτή την ταινία όλα πάνε λάθος, αλλά εδώ γίνεται… πανηγυρικά. Όλοι οι ηθοποιοί συναγωνίζονται για την χειρότερη ερμηνεία, αυτή τη φορά οι αμπελοφιλοσοφίες εκτοξεύονται σαν… σφαίρες και η τελευταία σκηνή δίνει την “χαριστική βολή” σε αυτό το ανεκδιήγητο franchise.

Η ταινία Τhe Next 365 Days είναι για μια ακόμα φορά με filler σκηνές (ειλικρινά εντάξει το καταλάβαμε οι πρωταγωνιστές έχουν λεφτά), σκηνές εντελώς cringe διαλόγους και πραγματικά ένα τρύπιο σενάριο, σε προετοιμάζει για κάτι εντελώς ανεκδιήγητο που πραγματικά αποκλείεται να μην σας κάνει να γελάσετε. Και το φινάλε είναι τόσο ξεκάρφωτο είχαμε καιρό να δούμε σε ταινία (βασικά από την προηγούμενη του franchise). Απ’ όπου και να το πιάσεις πάντως μιλάμε για μια από τις χειρότερες που έχουμε δει.

Για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο της κομμάτι η ταινία μοιάζει πιο πολύ με παρωδία. H εξέλιξη της αποδεικνύεται άνευρη αλλά και τραγελαφική, περισσότερο προκαλώντας τα γέλια των θεατών, παρά την διάθεση να λάβουν τα σχετικά μηνύματα που θα ήθελε να περάσει. Και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν δεν έπαιρνε τον εαυτό της τόσο στα σοβαρά.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ κακή ταινία (έχουμε δει και έχουμε περάσει καλά με πολλές τέτοιες), αλλά το γεγονός πως δεν έχει τίποτα να προσφέρει πλέον, την κάνει ανυπόφορη.

Ειλικρινά μετά το τέλος της προσπάθειας, τα λόγια είχαν στερέψει, σε μια “τι ακριβώς είδα τώρα” προσπάθεια και το μόνο που κρατήσαμε από ένα συνονθύλευμα είναι πως πρόκειται για μια ταινία τόσο κακή που… ευτυχώς ολοκληρώθηκε, μαζί με το όλο franchise.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να περιγράψουν αυτό το ανοσιούργημα και όσο προχωράει η ταινία The Next 365 Days αναρωτιέσαι πως γίνεται να κάνουν μια ακόμα πιο τραγική από την προηγούμενη, σε μια από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων. Η τελευταία σκηνή πάντως είναι μνημείο γελοιότητας με αμπελοφιλοσοφίες από facebook status στην καλύτερη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 0

Πηγή:cineramen.gr

About Post Author