Τηλεοπτικοί επαίτες…

Στη γιορτινή ζάλη, προσθέστε και το βομβαρδισμό της χριστουγεννιάτικης γκλαμουριάς, που μας θέλει ατσαλάκωτους, όμορφους και βέβαια νεότερους.

Οι προσφορές των ινστιτούτων ομορφιάς πετάγονται σαν τα μανιτάρια και κυριολεκτικά μας εκλιπαρούν να ενδώσουμε στη ματαιοδοξία της τελειότητας.
Η συζήτηση  των δυο φιλενάδων στο μετρό, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση κι ένα μελαγχολικό χαμόγελο. Οι δυο φίλες, γύρω στα 45, σχολιάζουν τη μεταμόρφωση της τρίτης φίλης, που όμως απουσιάζει από την παρέα. Νομίζω, πως σε μια τέτοια συζήτηση κανείς δε μένει αδιάφορος. Οι γυναίκες μεταξύ τους, ξέρουν πως να σφάζονται με το βαμβάκι. Αναίμακτα, σαν τις επεμβάσεις αισθητικής.
-Άμα την δεις, δε θα τη γνωρίσεις…15 χρόνια νεότερη σου λέω…
-Δηλαδή, εσύ την θυμάσαι πως ήταν 15 χρόνια πριν; Εγώ που την θυμάμαι, κακάσχημη ήταν και κακάσχημη παρέμεινε.
-Ναι, αλλά έφυγαν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το πόδι της χήνας, τα δαχτυλίδια της Αφροδίτης από το λαιμό και έγινε ένα μουτράκι αγνώριστο. Αναίμακτα, λες και την άγγιξαν με το μαγικό ραβδί!
-Εντάξει, από το λαιμό και κάτω, τι άλλαξε;
-Ε, τι να αλλάξει, αυτά κοστίζουν μια περιουσία. Πριν χρόνια δεν πήγα εγώ για αδυνάτισμα και με το μπίρι μπίρι μου φούσκωσαν την πιστωτική και πλήρωνα δόσεις για δυο χρόνια; Αλλά πως να το πεις αυτό στην Λουκία, θα πέσει να σε φάει. Κέρδισε την προσφορά από το ινστιτούτο, κλείδωσε το βάουτσερ και μετά ήθελαν να της τα φτιάξουν όλα. Την έβγαλαν και στην τηλεόραση, για το πριν και μετά κι εκεί ήταν που καβάλησε το καλάμι. Όσο εκείνη ναρκισευόταν, τόσο της φόρτωναν θεραπείες ομορφιάς. Πλήρωνε βάουτσερ τώρα κυρά Λουκία.
-Καλά κι αυτή τόσο αφελής είναι; Τι είναι το βάουτσερ;
Τη στιγμή εκείνη στο βαγόνι μπήκε μια “δυστυχισμένη”, από κείνες που με σφραγίδες και περγαμηνές πουλάνε στιλό και ικετεύουν τον κόσμο για μια μικρή βοήθεια.
-Αυτό είναι το βάουτσερ Κατερίνα…κλειδώνεις την προσφορά, και μετά πληρώνεις..
-Άμα θέλουμε, άμα δε θέλουμε δεν παίρνουμε..
-Τη Λουκία, την άρπαξε το βάουτσερ από τα δαχτυλίδια της Αφροδίτης και έγινε αγχόνη. Να δω πώς θα ξεμπλέξει τώρα.
-Γιατί το λες αυτό;
-Γιατί θα μείνει μόνη της Κατερίνα μου,κανείς δε θα τη γνωρίζει έτσι όπως έγινε 15 χρόνια νεότερη.
Η Κατερίνα κοίταξε έκπληκτη τη φίλη της.
-Δηλαδή δε μοιάζει με τις φωτογραφίες της στο facebook?
-Αυτές παιδί μου..είναι τίγκα στο ρετούς, τόσο που φαίνονται θολωμένες από την επεξεργασία. Όχι, δε μοιάζει με τις φωτογραφίες της. Μέχρι άντρα βρήκε και είναι και μικρότερος της. Της μεταμορφώσεως η Λουκία..
-Εντάξει, τουλάχιστον δεν θα είναι θαμπή, κάτι είναι κι αυτό.
της Τζούλια Καραμολέγκου

About Post Author

+ There are no comments

Add yours