Βρέθηκε μέρος των 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ προσήχθησαν δύο βασικοί ύποπτοι και κοντινοί συγγενείς τους

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με τα λύτρα ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που απέσπασαν δύο άτομα φορώντας μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου από ιδιοκτήτη εταιρείας Security στην Καβάλα τον Ιανουάριο του 2019, φαίνεται ότι οδεύει η Αστυνομία μετά τις χθεσινές έρευνες σε χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στα Αμισιανά.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα kavalanews.gr, μετά την εύρεση σάκου με 500.000 ευρώ σε καταπακτή στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, η Αστυνομία συνέχισε τις έρευνες με εκσκαφέα, σκάβοντας ποαρακείμενο οικόπεδο, όπουη υπήρχαν πληροφορίες, ότι οι δράστες είχαν θάψει τα χρήματα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Αργότερα, ερεύνησαν μία αποθήκη από λαμαρίνες πίσω από την αντιπροσωπεία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, βρέθηκε ένα επίσης μεγάλο ποσό, το οποίο όμως υπολείπεται κατά πολύ από τα 4,2 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορά στη ληστεία τον Ιανουάριο του 2019 σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας Security, στο σπίτι του οποίου εισέβαλαν οι δράστες φορώντας μάσκες με τις μορφές του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου και υπό την απειλή όπλου και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα.

Εκείνος πίστεψε, πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Πώς έφθασε η Αστυνομία στη λεία από την απαγωγή και ληστεία 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα

 

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων έχει συγγενική σχέση με στέλεχος της εταιρείας Security, σε βάρος του ιδιοκτήτη της οποίας εκτυλίχθηκε η ληστεία με την πρόφαση της απαγωγής της 5χρονης κόρης του. Ο δεύτερος φέρεται να επισκεπτόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, που συμμετείχαν στις έρευνες.

Η Αστυνομία φέρεται να είχε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία σχετικά με τους δράστες, ωστόσο έλειπε το πιο σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο, τα χρήματα, καθώς μέχρι πρόσφατα δεν είχαν κυκλοφορήσει χαρτονομίσματα από τη λεία της ληστείας. Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν να γίνονται αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρικών συσκευών από επιχείρηση της περιοχής.

Στις συναλλαγές αυτές φαίνεται ότι εντοπίστηκαν αριθμοί χαρτονομισμάτων από την ληστεία, οι οποίοι είχαν καταγραφεί, καθώς προέρχονταν από σειρά χαρτονομισμάτων, που διακινήθηκαν μέσω τραπεζών λίγο πριν τη ληστεία. Αυτό όμως που κινητοποίησε τις αρχές, ήταν η αγορά από έναν εκ των δύο υπόπτων αεροπορικού εισιτηρίου για μακρινό προορισμό και αμέσως δημιουργήθηκαν υποψίες απόπειρας διαφυγής του στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πληροφορίες, οι δύο βασικοί ύποπτοι ως αυτουργοί της ληστείας, έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται συγγενικά τους πρόσωπα. Ενδέχεται δε αργότερα απόψε να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή:news.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours