ΕΡΤ: Σχέδιο για ριζική αλλαγή στο προφίλ των καναλιών

Σχέδιο για ριζική αλλαγή στο προφίλ των καναλιών εξετάζει η ΕΡΤ λόγω πολέμου και ενόψει εκλογικής χρονιάς. Στο τραπέζι σενάριο να μετατραπεί η ΕΡΤ1 σε ΕΡΤnews και η ΕΡΤ2 να απορροφήσει όλη την ψυχαγωγία.

Σενάρια ευρείας αναδιάρθρωσης των καναλιών της λόγω πολέμου αλλά και ενόψει πιθανότητας εκλογών επεξεργάζεται η ΕΡΤ, μετά την αλλαγή των δεδομένων που προκάλεσαν η εισβολή στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση. Για να αντιμετωπίσει την έκτακτη συνθήκη από το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, η ΕΡΤ αναπροσάρμοσε το πρόγραμμα της ΕΡΤ1, που έκανε στροφή σε non-stop ζωντανή ενημέρωση, ενώ προχώρησε σε μια μάλλον καινοφανή απόφαση για τα έως τώρα δεδομένα. Αντί να αναβάλει τη μετάδοση άλλων εκπομπών και σειρών, μετέφερε τα ψυχαγωγικά προγράμματα στην ΕΡΤ2.

Η κίνηση αυτή, που είχε περισσότερο χαρακτήρα πειραματισμού λόγω έκτακτων συνθηκών, δεν επελέγη τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της ΕΡΤ επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη διάρθρωση των καναλιών αν συνεχιστεί επί μακρόν ο πόλεμος στην Ουκρανία και ταυτόχρονα επαληθευτούν τα σενάρια προκήρυξης εθνικών εκλογών μέσα στο 2022, ενώ ήδη εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια που θα φέρουν ριζική αλλαγή στο προφίλ των καναλιών. Το σενάριο που επεξεργάζονται στην ΕΡΤ περιλαμβάνει μια ευρεία αναδιάρθρωση των καναλιών, με ανατροπή στην έως τώρα φυσιογνωμία τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, η ΕΡΤ1, που πλασαρίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια ως πολυσυλλεκτικό κανάλι, θα αλλάξει προφίλ και θα μετατραπεί σε ΕΡΤnews. Δηλαδή σε έναν αμιγώς ενημερωτικό σταθμό, που θα καλύπτει όλο το φάσμα των έκτακτων και μη γεγονότων. Αντίστοιχα, η ΕΡΤ2, που έως τώρα έχει το προφίλ πολιτιστικού καναλιού με έμφαση σε εκπομπές με πιο ειδικό περιεχόμενο (όπως βιβλίο, εικαστικές τέχνες, οικολογία κ.λπ.), θα μετατραπεί σε ένα αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι απορροφώντας το σύνολο των μη ενημερωτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ1.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία και ενόψει εκλογών, η ΕΡΤ2 θα γίνει η νέα συχνότητα για τις σειρές της ΕΡΤ («Ορκος», «Τούρτα της μαμάς», «Τα καλύτερά μας χρόνια» κ.ά.), αλλά και για τις ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές, όπως το «Μουσικό κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη και το «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια. Ηδη, την περασμένη Δευτέρα, μεταφέρθηκαν εκτάκτως στην ΕΡΤ2 η εκπομπή «Στούντιο 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, ενώ για μία ημέρα δοκιμάστηκε η μετάθεση στην ΕΡΤ2 και των σειρών «Σε ξένα χέρια» και «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours