Αν και η νόσηση ενός εμβολιασμένου με κορονοϊό δείχνει ότι ο εμβολιασμός σε ένα βαθμό απέτυχε, οι νοσούντες μπορούν να κυκλοφορούν κάνοντας χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

Η νόσηση ενός ατόμου από κορονοϊό όπως είναι λογικό θα έπρεπε να σημαίνει την ταυτόχρονη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού του.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενός πολίτη ο οποίος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό, δεν καταργείται και μπορεί μ’ αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερα!

Ίσως αυτό να αποτελεί πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα που να μην μπορεί μέσω ΑΜΚΑ να κάνει τη διασταύρωση ή ίσως να θεωρήθηκε από τους επιστήμονες ότι ένας εμβολιασμένος που νοσεί δεν είναι μεταδοτικός. Το τελευταίο ακόμη και αν σε κάποιο βαθμό μπορεί να ίσχυε με την Μετάλλαξη Δέλτα, δε σημαίνει ότι ισχύει με την μετάλλαξη Όμικρον.

Τα εμβόλια όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, δεν είναι όσον αφορά στην Όμικρον αποστυρωτικά, δηλαδή δεν προστατεύουν κάποιον από το να μην κολλήσει, παρά ελάχιστα. προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση βέβαια.

Ένας λοιπόν εμβολιασμένος που θα νοσήσει θα προστατευτεί από βαριά νόσηση αλλά δεν θα αποτρέψει την ανάπτυξη ιικού φορτίου στον οργανισμό του. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι και μεταδοτικός και ειδικά με την Όμικρον η οποία έχει ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα.

Εδώ βέβαια υπάρχει και το ηθικό ζήτημα, πως ένας διαγνωσμένος ως θετικός στον κορονοϊό, μπορεί να κυκλοφορεί και να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους εφόσον διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θέμα που άπτεται της ατομικής ευθύνης βέβαια, αλλά δεν μπορεί να μην επισημανθεί ως σημαντική αστοχία που δεν καταργείται το πιστοποιητικό.

Να σημειώσουμε όμως ότι και όσοι νοσούν, αποκτούν πιστοποιητικό νόσησης ένα μήνα μετά τη διάγνωση. Δηλαδή ενώ θα αρνητικοποιηθούν και δεν θα φέρουν τον ιό, δεν θα έχουν κάποιο πιστοποιητικό για σημαντικό χρονικό διάστημα. Αρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτό του εμβολιασμού.

Πηγή:news247.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours