Lio Mykonos, καμπαρέ από την Ίμπιζα με άρωμα Μυκόνου

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού στη Μύκονο ήταν αυτή του Club Lio που μεταφέρθηκε από την Ίμπιζα στο Ματογιάννι. Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου έχετε ακόμη λίγες μέρες να το προλάβετε.

Ένα concept θεάματος με χορό, τραγούδι, ακροβατικά και ολίγον από burlesque που συνδυάζεται με φαγητό και ποτό έκανε το Lio (by Pacha Group) γνωστό ανά τον κόσμο, και ήταν θέμα χρόνου να βρει τον δρόμο του μέχρι το νησί των ανέμων μια που το στυλ και το ύφος του ταιριάζουν απόλυτα με τον party χαρακτήρα της Μυκόνου.

Και η αλήθεια είναι πως το κοινό το υποδέχθηκε πανηγυρικά μια που τα τραπέζια έγιναν sold out πολύ γρήγορα και το να βρεθείς καθισμένος στον όμορφο κήπο της Χώρας αποδείχτηκε πιο δύσκολο project από ότι αναμενόταν αρχικά.

Παρόλα αυτά τα καταφέραμε, και ένα βράδυ του Αυγούστου περάσαμε την πολύ διακριτική είναι η αλήθεια πόρτα παρέα με ένα ζευγάρι αγαπημένων φίλων έτοιμοι να δούμε κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε στο νησί.

Τα τραπέζια ήταν στημένα όσο αραιά έπρεπε ώστε να νοιώθουμε όλοι ασφαλείς παρόλο που καθόμασταν έξω, τα παιδιά του service ήταν ευγενέστατα και εξυπηρετικότατα, προσωπικό και καλλιτέχνες φορούσαν όλοι μάσκες, και η σκηνή που δέσποζε στον χώρο σε έβαζε σε mood αναμονής για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το πρώτο ενδιαφέρον και επιτυχημένο εύρημα του Lio είναι πως πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα οι χορευτές βγαίνουν στον κήπο και πηγαίνοντας από τραπέζι σε τραπέζι μαθαίνουν στο κοινό μια μικρή «χορογραφία» έτσι ώστε να συμμετάσχει και εκείνο στο πρόγραμμα αν το θελήσει. Και έχει πλάκα όντως γιατί οι περισσότεροι ανταποκρίνονται και με αυτόν τον απλούστατο αλλά άκρως επιδραστικό τρόπο, το κέφι ξεκινάει «από τα αποδυτήρια».

Το ίδιο το πρόγραμμα είναι ενδιαφέρον και πολύ καλοστημένο, αλλά προσωπικά το βρήκα λιγότερο τολμηρό από ότι περίμενα και από ότι θα σήκωνε σίγουρα το νησί. Όμορφες κοπέλες και σούπερ γυμνασμένα αγόρια χορεύουν, κάνουν ακροβατικά, τραγουδούν, όλοι υπό την μπαγκέτα του εξαιρετικού κονφερασιέ που στην διάρκεια της νύχτας αποδεικνύεται και ο πιο ταλαντούχος performer του θιάσου.

Ο κόσμος περνάει ωραία, τραγουδάει, κάνει το χορευτικό, και είναι σίγουρο πως αν δεν υπήρχαν τα μέτρα θα χορεύαμε όλοι μαζί μέχρι το πρωί. Το show κλείνει με έναν «Ζαχαράτο» εισαγωγής που τραγουδάει μιμούμενος τις φωνές διαφόρων πολύ γνωστών τραγουδιστών και ο οποίος είναι καλός μεν αλλά πραγματικά καμιά σχέση με τον δικό μας που του βάζει τα γυαλιά με άνεση, και στο τέλος ο λογαριασμός έρχεται γύρω στα 250 ευρώ το άτομο με μια πολύ προσεκτική κατανάλωση και τα πιο φτηνά μενού. Το φαγητό είναι πολύ προσεγμένο για τέτοιου είδους μαγαζί και προσφέρει μια επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά μενού (το ένα vegeterian) αλλά και ορισμένες απλές γεύσεις από ντελί πολυτελείας. Η λίστα κρασιών αρκετά πλήρης και ατού τα πολύ καλά κοκτέιλ.

Προσωπικά παρόλο που πέρασα πάρα πολύ ωραία δεν μπορώ να μην συγκρίνω αυτό που είδα με τα πραγματικά burlesques- είχα την τύχη να δω την Dita von Teese τον Οκτώβριο του 2018 στο The London Palladium και το σαγόνι μου παραμένει πεσμένο από τότε- οπότε δεν εκστασιάστηκα. Όμως αν βρεθείτε στην Μύκονο μέχρι τις 18 του μήνα θα σας προτρέψω να πάτε γιατί είναι πραγματικά ένα θέαμα εντελώς διαφορετικό που αξίζει να το δείτε.

Εύη Φέτση

Πηγή:fnl-guide.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours