“Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος”. Αυτό είναι το μήνυμα του γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας στο Μεταξουργείο (απέναντι από το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens). Το νέο, εντυπωσιακό γκράφιτι της Αθήνας έγινε για το Petit Paris d‘Athènes 2019, την ετήσια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.

Ο καλλιτέχνης, SimpleG, θέλησε να τιμήσει τον κόσμο των βιβλίων. Ένας ευθύς προβληματισμός την εποχή του διαδικτύου. Η τοιχογραφία του βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, και είναι μια νοσταλγική προτροπή προς τη φαντασία και τον γραπτό λόγο -κάτι που λείπει σε όλους μας, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι.

Ο SimpleG gεννήθηκε στο νησί της Χίου το καλοκαίρι του ’95 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Το 2002 η μετακόμιση της οικογένειάς του σε ένα νοτιοδυτικό προάστιο της Αθήνας, «γεμάτο γκράφιτι και tagιές», όπως o ίδιος σχολιάζει τον έκανε να πιάσει και αυτός για πρώτη φόρα σπρέι στα χέρια του.

Σήμερα, φοιτά στην Σχολή Καλών Τεχνών. Ασχολείται με τα murals από το 2009, ενώ έργα του βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πολλές σόλο και ομαδικές εκθέσεις, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως τα Street Art City (Γαλλία), Gargar (Ισπανία), Add More Colors (Μάλτα) και Stray Art Syros (Έλλάδα). Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες, φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η WWF και η Κιβωτός του Κόσμου.

Πηγή:omorfhzwh.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours