Αυτά είναι τα πιο οικονομικά brunch της Αθήνας

Βρήκαμε τα πιο οικονομικά, νόστιμα και χορταστικά brunch στην Αθήνα για να μην σας φύγει μισό μεροκάματο για δύο αυγά μάτια.

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το brunch είναι υπερτιμημένο. Όχι σαν γεύση, κυριολεκτικά. Είναι αρκετά ακριβό και δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε τα μαγαζιά που το σερβίρουν νόστιμο, φρέσκο και σε καλές τιμές.

Όπως τα παρακάτω.

Homelette street food
Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 0082

Η επιχειρηματική ιδέα που κανείς δεν σκέφτηκε, όμως όλοι λαχταρούσαν: ομελέτα στο… χέρι. Στα τραπεζάκια του σερβίρονται καθημερινά λαχταριστές δημιουργίες αυγών, με υλικά της αρεσκείας σας, σε σούπερ τιμές. Επιλέγετε τη βάση (στα 2,50€) ανάμεσα από δεκάδες επιλογές (στραπατσάδα, αυγοφέτες, ομελέτα, ομελέτα με ασπράδια, στραπατσάδα σε αραβική πίτα κ.α.) και προσθέτετε τυριά (φέτα, γκούντα, ρεγκάτο κ.α.), αλλαντικά (λουκάνικο χωριάτικο, γαλοπούλα καπνιστή, σαλάμι αέρος κ.α.), λαχανικά και σάλτσες. Το ίδιο ισχύει και με τα pancakes (η βάση επίσης στα 2,50€). Σαλάτες, καφεδάκια και ροφήματα σε επίσης οικονομικές τιμές συμπληρώνουν το μενού. Στέλνει και με ντελίβερι.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300

Tο μπαρ που έβαλε την Καλλιθέα στον χάρτη των βραδινών μας εξόδων, σερβίρει κάθε Κυριακή από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 ένα από τα πιο λαχταριστά και οικονομικά brunch της πόλης με δωρεάν καφεδάκι. Pancakes με αλεύρι βρώμης και ολικής άλεσης, σιρόπι σφενδάμου και χειροποίητη μαρμελάδα φράουλας (5,10€), Muesli Yogurt με μπανάνα φρέσκια, cranberries, ξηρούς καρπούς, chia, σοκολάτα υγείας και μέλι (4,70€), ομελέτα φούρνου με τυρί και υλικά της επιλογής σας (λουκάνικο, τυρί, ζαμπόν, κοτόπουλο, φέτα κ.α. – από 1€ το υλικό συν 2,50€ η βάση) και λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμάκι Cold Salmon + Egg με μαριναρισμένο καπνιστό σολομό, αγγούρι, τριμμένο αυγό και ντρέσινγκ κάπαρης ( 6,30€) συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές.

Μπελ Ρεϋ
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ:  21 3032 6450

Το λιπαντήριο που συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση της περιοχής, παραμένει ένα από τα κορυφαία και οικονομικότερα μέρη για brunch στην Αθήνα. Scrambled Eggs με καραμελωμένο bacon και ψητά ντοματίνια (5€), Croque Monsieur με προζυμένιο ψωμί, καπνιστό ζαμπόν, έμενταλ, μπεσαμέλ και ντομάτα ( 4,50€), αυγά φούρνου με chilli con carne σε τορτίγια (5€), Quesadilla με χοιρινό, kimchi και τσένταρ, και Panna Cotta γιαουρτιού με ανανά, αποξηραμένα βερύκοκα και αμύγδαλα (4€) συγκαταλέγονται στις all time classic επιλογές του μενού.

The Handlebar
Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ: 21 1409 3002

Το πρώτο cycling καφέ της Αθήνας απέκτησε φανατικό κοινό και στέκει από το 2013 στη Μελανθίου σερβίροντας – μεταξύ άλλων – σούπερ νόστιμο και φτηνό brunch, στον ζεστό εσωτερικό του χώρο. Αυγά μάτια με ψωμάκι (3,50€), μυρωδάτος καγιανάς (4€), μπρουσκέτες με σπανάκι και αυγό (4€), Vegan BLT με ντομάτα, μαρούλι και μελιτζάνα (4,50€), βρώμη με ταχίνι μέλι ή σιρόπι σφένδαμου, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα ( 3,50€), κρύα σούπα με αγγούρι, αβοκάντο και τζίντζερ (4€) και λαχταριστά, χειροποίητα σάντουιτς, όπως αυτό με τον καβουρμά ή το λαβράκι (!) σε τιμές από 4,50€ εγγυώνται πως εδώ θα χορτάσετε νόστιμα και οικονομικά.

Meliartos
Ερμού 65, τηλ: 21 6700 3113

Στον πιο κέντρικό δρόμο της Αθήνας, ο Meliartos ξεκινά από πολύ νωρίς το πρωί να σερβίρει και να στέλνει με ντελίβερι εκλεκτά εδέσματα πρωινού, ροφήματα, σαλάτες, σάντουιτς και καφέδες. Σταθερές αξίες του brunch εδώ, η ομελέτα του αθλητή με 4 ασπράδια και δύο υλικά της επιλογής σας (5,40€), η ελληνική χειροποίητη πίτα με φέτα, ελιά, πιπεριά και ντομάτα (3,30€), η μπαγκέτα με μπέικον, ομελέτα και μανιτάρια (3,10€) και η Ciabbata με μοτσαρέλα και μυρωδάτη πέστο (4€), τα smoothies με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι (3,90€), και οι φυσικοί χυμοί σε μεγάλη ποικιλία (από 2€).

WareHouse
Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ: 21 5540 8002

Στην all day αποθήκη των Εξαρχείων αγαπούν ιδιαίτερα το καλό κρασί, όμως δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και στον καλό καφέ και το λαχταριστό brunch. Σερβίρεται από νωρίς το πρωί μέχρι τις 14.00 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κρουασάν βουτύρου με βολάκι Άνδρου, μαρμελάδα ντομάτας και relish πιπεριάς (4€), στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, τσαλαφούτι και ντακάκια (7€), ομελέτα με μανιτάρια τσαλαφούτι και λάδι από σχοινόπρασο (6€) και scrambled eggs με φρυγανισμένο ψωμάκι και σχοινόπρασο (6€).

Μαντανία
Αγίου Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Δάφνη, τηλ: 2109715598

Μία μονοκατοικία κοντά στο μετρό της Δάφνης μεταμορφώθηκε σε ένα ζεστό all day bar, στο οποίο απολαμβάνουμε νοστιμότατο brunch από νωρίς το πρωί, με πρωτότυπα πιάτα σε πολύ καλές τιμές. Αλμυρά pancakes με σπανάκι, αυγό ποσέ και σολομό, λουσμένα σε σάλτσα ολλαντέζ (7,50), γαλλική μπαγκέτα με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί κρέμα και ντομάτα (4€), γιαούρτι σε χειροποίητο κεσεδάκι γκρανόλα με νιφάδες βρώμης, μέλι και φρούτα (5,50€), ομελέτα με αυγά, ζαμπόν, μπέικον, γκούντα, μοτσαρέλα, ροδέλες πατάτας, τυροκαυτερή, πιπεριά και ντομάτα και ανοικτή τσιαπάτα με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, λιωμένη μοτσαρέλα και γλυκιά μαγιονέζα (5,50€).

Φ Bakery
Αγίας Παρασκευής 101, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 2184

Ο αριθμός «Φ» αποδίδει την αρμονία στα μαθηματικά, και αυτό το συμπαθέστατο καφέ την εκφράζει και στα λαχταριστά του εδέσματα, τα οποία σερβίρει καθημερινά μέχρι τις 18.00. Χυμός Energy Boost με μήλο, πορτοκάλι, καρότο, τζίντζερ και κουρκουμά (4,50€), Acai Bowl με γιαούρτι, acai berries, μήλο, μπανάνα, γκρανόλα και ξηρούς καρπούς (5,80€) και Protein Boost Omelet με 3 αυγά, bacon, τοματίνια και τριμμένο ρεγκάτο (5,20€) είναι μερικά μόνο από τα νοστιμότατα και οικονομικότατα πιάτα του brunch. Στέλνει και με ντελίβερι.

4 πίθηκοι
Αγίου Αλεξάνδρου 45, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0988 0149

Αυτό το φιλόξενο all day μαγαζί στο Παλαιό Φάληρο ξεκινά από το πρωί με καφεδάκι, σνακς και λαχταριστό brunch. Στις ομελέτες του ξεχωρίζει η special με 3 αυγά, γκούντα, γαλοπούλα, πιπεριά, κρεμμύδι και μανιτάρια (4,50€) αλλά και τα χορταστικά αυγά μάτια (3 τον αριθμό με μπέικον, λουκάνικο και ψημένο ψωμάκι (5,50€), ενώ δελεαστικότατα είναι τα γεμιστά κουλούρια σε ένα σωρό παραλλαγές (με ντομάτα, φέτα και λαδορίγανη, με κοτόπουλο, καρέ ντομάτας και μαρούλι κ.α.) στα 3€. Φρέσκοι χυμοί (στα 2€) και νοστιμότατες φρουτοσαλάτες (από 3,30€), συμπληρώνουν το πληθωρικό μενού.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours