Συστατικά
750 ml γάλα
4 αυγά
100 γραμμάρια θρυμματισμένα amaretti
150 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
1 σφηνάκι ρούμι
Για τη σος καραμέλας
100 γραμμάρια ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό
Ζεστό νερό για το ταψί που θα μπει η φόρμα
Εκτέλεση
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό όταν θα έχει λιώσει η ζάχαρη. Διατηρήστε σε χαμηλή φωτιά έως ότου η καραμέλα πάρει βαθύ καφέ χρώμα.
Απλώστε σε μια φόρμα την καραμέλα και αφήστε τη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέστε το κακάο, τα θρυμματισμένα amaretti, το ρούμι και τον εσπρέσο. Μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίξτε το στη φόρμα όπου είχατε βάλει την καραμέλα.
Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα δίσκο ψησίματος με 2/3 με ζεστό νερό και βάλτε το στους 180 βαθμούς στο φούρνο, για 40-45 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε τη φόρμα από το ταψί και τοποθετήστε τη στο ψυγείο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Ξεφορμάρετε το Bonet και βάλτε το σε πιάτο σερβιρίσματος από την ανάποδη πλευρά. Διακοσμήστε με amaretti. Καλή απόλαυση!