Πρόσφατα έπεσε το μάτι μου πάνω της και θα μπορούσα να πω ότι κι εκείνη μου έκλεισε το δικό της με νόημα. Κάτι μου έλεγε ότι η συνάντησή μας δεν ήταν τυχαία… Ήρθε, διεκδικώντας να μείνει στην κουζίνα μου και αυτάρεσκα επιζητούσε τη θέση που της αξίζει. Περιμένετε μανδάμ… Εντάξει, κούκλα η Μαρίτσα αλλά γουρούνι στο σακί; Πάμε λοιπόν για ένα test drive ή μάλλον test taste! Ελάτε μαζί μου…

Εν αρχή ην η μυρωδιά! Μοσχοβόλησε η κουζίνα και η αναμονή δυσκόλεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο που τα αρώματα είχαν πλημμυρίσει την κουζίνα. Έτοιμη επιτέλους! Αμέσως κόβω το πρώτο κομμάτι, καυτό και λαχταριστό. Το φύλλο θεϊκό και κρατσανιστό! Τα τυράκια ζεστά και λιωμένα κυλάνε στον “κάτω όροφο”, στον κιμά. Μπουκίτσα… κόβω… δοκιμάζω…

“…θέλει τρέλα η ζωή μας και νοστιμιά, άμα θες να βρεις τις πύλες του παραδείσου…” τραγουδάει στο μυαλό μου η Αλεξίου κι εγώ μόλις τις βρήκα! Ο παράδεισος βέβαια είχε λίγα σύννεφα γιατί την έκαπθα τη γλώθα μου και τι να κάνω τώρα που το υπόλοιπο κομμάτι έκαιγε ακόμη περισσότερο από την ακρούλα που έκοψα…

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι κι εγώ το κόβω όλο κομματάκια για να κρυώσει πιο γρήγορα…

Brilliant!!! Το κομμάτι εξαφανίστηκε και άντε να κάνουμε και καμιά φωτογράφηση για το μπλογκ. Δεύτερο κομμάτι στο πιάτο και παρατηρώ ότι έγινε υπέροχη και γύρω γύρω παρ΄ όλο που δεν έχει κόθρο που είναι και το αγαπημένο μου σημείο στην πίτα.

Καλέ μήπως να τσιμπήσω μια μπουκίτσα ακόμη; Ουπς, μπουκίτσα μπουκίτσα, φτάσαμε στο επίμαχο σημείο, στη γωνίτσα. Σκέφτομαι πως έχω καθήκον το διερευνήσω ξανά! Είναι νόστιμη χωρίς τον κόθρο, όπως και πριν; Και ναι, η δοκιμή επιβεβαιώνει πως και το δεύτερο κομμάτι είναι πεντανόστιμο αλλά μήπως να δοκιμάσω ένα ακόμη για σιγουριά; Μπα, μάλλον όχι, γιατί μόλις θυμήθηκα ότι εκκρεμεί ακόμη ένα δοκιμαστικό στο απίθανο σοκολατένιο brownie που έφτιαξα χθες. Γιατί επιβάλλεται ένα γλυκό μετά το αλμυρό. Και γιατί επιβάλλεται να σας μεταφέρω τεκμηριωμένη άποψη. Αχ τι με κάνετε… Θυσία έχω γίνει…

Τι θα χρειαστούμε…

Για ταψί με διάμετρο 30 εκατοστά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml γάλα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλυκού αλάτι

Στη ζύμη χρειάστηκε να προσθέσω ακόμη 3 κ. σούπας αλεύρι οπότε αν δείτε ότι αφού ρίξετε τα 500 γρ. κολλάει ακόμη πολύ, τότε προσθέστε κι εσείς όσο χρειαστεί.

Για τη γέμιση με τον κιμά

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 κ. γλυκού πελτέ
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση με τα τυριά

  • 250 γρ. τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Από τυριά μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει. Εγώ έβαλα μοτσαρέλα και κασέρι.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours