Τα μπαρ που μας έλειψαν πολύ

Τέλος εποχής (καραντίνας), φοράμε τα καλά μας και βγαίνουμε στα μπαράκια που τόσο καιρό δεν μπορούσαμε να πάμε.

Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει πως έχει ένα αγαπημένο μπαρ. Υπάρχουν μερικά που μάλλον βρίσκονται στην πρώτη θέση για πολλούς κατοίκους της πόλης, κάποια άλλα που χτίζουν το κοινό τους αργά και σταθερά, υπάρχουν κι εκείνα που πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις, ή να σε στείλει συστημένο κάποιος φίλος, και ξαφνικά κανένα άλλο μπαρ δεν έχει νόημα.

Το θέμα είναι ότι αυτή η πόλη είναι γεμάτη μπαρ, και τα μπαρ είναι υπέροχα. Η μουσική, ο κόσμος τους, το αλκοόλ (εντάξει, προφανώς). Το αλκοόλ πάντα είναι συστατικό που κάνει τις νύχτες πιο διασκεδαστικές, αλλά το αλκοόλ είναι και ο μόνος κοινός παρονομαστής που έχουν τα παρακάτω μπαράκια. Επειδή μας αρέσει να πιάνουμε ολόκληρο το φάσμα.

Κεραμείο

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3464221

Για ρομάντζο, για παρεΐστικες συναθροίσεις με τσίπουρα, για κουλτουρέ φασούλα με ανάγνωση βιβλίου και κλεφτές ματιές μήπως σε κοιτάει κόσμος—άλλωστε έχεις πάει σε μπαρ και διαβάζεις βιβλίο, σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ιστορία θα ‘χεις κι εσύ να διηγηθείς. Το Κεραμείο, επίσης, είναι από εκείνα τα μέρη που θέλουμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά, με κάθε είδους παρέα. Συν, μια τέλεια γάτα. Το απλό ποτό στα 7€.

Booze

Κολοκοτρώνη 57

Επειδή έχουμε ανάγκη να πάμε κάπου με δυο πολύ κοντινά μας άτομα, να κάτσουμε μέχρι όσο πάει, να πιούμε ποσότητες αλκοόλ που σίγουρα είναι απαγορευτικές για την ηλικία μας (Ο Πίτερ Παν, όμως, μέσα μας; Ευτυχισμένος.) και να μην μας νοιάζει τι λέμε, πώς το λέμε, πόσο δυνατά το λέμε— το Booze είναι το καλύτερο μπαρ για να ζήσεις αυτή την φάση, επειδή για τέτοιες φάσεις φτιάχτηκε. Το απλό ποτό στα 7€.

Λιόσπορος

Μιαούλη 24, τηλ.: 21302 49151

Καθόμαστε στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, ακούμε υπέροχες μουσικές (και γλυτώνουμε, περιέργως, όλη την φασαρία της Μιαούλη) και, αν πεινάσουμε, παραγγέλνουμε και κάτι από το μενού—όλα είναι πεντανόστιμα και φτιαγμένα με αγάπη. Και όλα αυτά κοιτώντας την ατελείωτη περαντζάδα του Ψυρρή, κάτι που ομολογουμένως μας είχε λείψει σε ακραίο βαθμό. Το απλό ποτό στα 5€.

Τζένγκα

Κειριαδών 38, Πετράλωνα

Στα Πετράλωνα έχει πολλά ωραία μπαράκια. Κανένα όμως δεν είναι τόσο κεφάτο και γλυκούλι και πολύχρωμο όπως το Τζένγκα. Ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει σούπερ καφεδάκι, αλλά το βράδυ το αλκοόλ ρέει άφθονο, οι μουσικές γίνονται δυνατές και ανεβαστικές (από ροκ μέχρι χιπ χοπ, κοινός παράγοντας πάντα η ένταση) και χορεύουμε μέχρι το πρωί. Το απλό ποτό στα 5€.

Πανορμίξ

Αλέξη Παυλή 37, Πανόρμου

Και έπρεπε να μπει και μια ταράτσα στο μιξ, επειδή προφανώς και έχουμε ανάγκη μία ταράτσα. Και διαλέξαμε μία που αγαπάμε πολύ, στην Πανόρμου. Επειδή ο χαμός της Πανόρμου είναι η πιο ευπρόσδεκτη φασαρία που μπορούμε να φανταστούμε για μια τέτοια εποχή. Στην δε ταράτσα, ακούμε ωραίες μουσικές που κάνουν αρκετά ταξιδάκια πίσω στα 90s, και πίνουμε ποτά με θέα ταράτσες, ανθρώπους, φωτάκια και αυτοκίνητα να τρέχουν. Το απλό ποτό στα 6€.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours