Το κέικ που λατρεύουν όλοι

Το κέικ καρότου, ή αλλιώς carrot cake, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Μπορεί να συνοδεύσει το τσάι ή τον καφέ σας, ενώ μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα.

Υλικά:

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

500 γρ. τριμμένα καρότα

1 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. ζάχαρη

1 κ. γλ. κανέλα

¼ κ.σ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ. γλ. baking powder

1/2 φλ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση:

Αναμείξτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα, τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας, το baking powder και το αλεύρι.

Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα και προσθέστε την καρυδόψυχα. Λαδώστε το ταψί, ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Τι θα χρειαστείτε για την επικάλυψη : 

340 γραμμάρια τυρί κρέμα

¼ κούπα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

½ κούπα άχνη ζάχαρη

¼ κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)

¼ κούπα ψιλοκομμένοι και καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα καρύδας  σε ένα μπολ μ’ ένα μίξερ μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού έχει κρυώσει το κέικ, τοποθετήστε ένα στρώμα κέικ σε μία βάση ή σε ένα πιάτο και απλώστε το μισό μείγμα επικάλυψης απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το δεύτερο στρώμα κέικ, από πάνω, και με το υπόλοιπο μείγμα με καλύψτε την κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια ή τους ξηρούς καρπούς.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours