Η αριστοτεχνική πένα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ υφαίνει έναν ιστό γεμάτο χαρά, αγωνία αλλά κι εκδίκηση, απρόσμενες ανατροπές και συνωμοσίες, κόσμους φανταστικούς, παιχνιδιάρικα ξωτικά και πνεύματα μυστηριώδη. Και όλα αυτά ανάλαφρα, με τη συγχώρεση, σαν μαγικό ραβδί, να γλυκαίνει και να λυτρώνει την ψυχή.

Έχοντας αναγκαστεί να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου και μέγας μάγος Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του προκαλώντας την Τρικυμία. Ένα καράβι με ευγενείς μοιάζει να βουλιάζει αλλά -τι παράξενο!- κανείς δεν παθαίνει κακό. Αντίθετα, ένα σκηνικό του έρωτα στήνεται με μαεστρία και μία δολοπλοκία για την εξουσία ξεδιπλώνεται ανάγλυφη μπροστά στα μάτια μας.

Η παράσταση είναι μια αναζήτηση και εξερεύνηση του τελευταίου έργου του Άγγλου δραματουργού μέσα από το λόγο, το χορό και τη μουσική. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μετά από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά φλάουτο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη, με την επιμέλεια της Μαρίας Περετζή.

Η Ομάδα Ρόδα, με ιδρύτρια τη Μαρία Περετζή, δημιουργεί εδώ και 30 χρόνια. Μια πληθώρα ευνοϊκών κριτικών από ευρύ φάσμα του Ελληνικού τύπου και διεθνών τηλεοπτικών καναλιών, όπως το CNN αναγνωρίζουν την ποιότητα των θεατρικών και μουσικών παραγωγών της. Το βλέμμα και ο τρόπος δουλειάς της έχουν γίνει κινηματογραφικό θέμα (Ντοκιμαντέρ «Στο κέντρο του κύκλου», Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017). Το Βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (2014) έχει απονεμηθεί στο μέλος της Δημήτρη Γασπαράτο για την ερμηνεία του ως Γκιλγκαμές στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Ρόδα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή
Μετάφραση: Δημήτρης Περετζής
Σκηνικά: Nίκος Τσιουμπλεκτσής
Μουσική: Τάκης Πατερέλης/ Πία Πιερράκου (φωνητικά) / Γιώργος Ντούνης/ Μαρία Περετζή
Χορικά: Μαρία Περετζή
Κουστούμια: Μαρία Περετζή/ Ιουλία Βεντίκου/ Άννα Κυπραίου/ Μαρία Συμεωνίδου/ ΒίκηTσέλιου/ Αθηνά Παπαφώτη/ Χρυσούλα Μπέτσα/ Μαρία Τσούγκα/ Ιρις Μπαγλανέα/ ΠάτυΠαπαγεωργίου/ Γιάννης Αγγέλης/ Πόπη Αστέρη/ Δέσποινα Λόγια/ Μαρία Λόγια/ Βούλη Φωτιάδου
Ηχητικά: Δημήτρης Δημητριάδης
Φωτισμός: Μαρία Περετζή/ Δημήτρης Νέλλας/ Φώτης Τραγανουδάκης
Μακιγιάζ: Πάτυ Παπαγεωργίου/ Ιουλία Βεντίκου

Βριλήσσια: «Η Τρικυμία» του Σαίξπηρ στο Νταμάρι στις 5/9 από το θέατρο Ρόδα  - vrilissianews.gr

Παίζουν:
Πρόσπερος: Σταμάτης Λόγος
Μιράντα: Ιρις Μπαγλανέα
Άριελ: Ιουλία Βεντίκου/ Μάνια Μεταξά/ Πάτυ Παπαγεωργίου
Κάλιμπαν: Σταύρος Κάππας
Φερδινάνδος: Θωμάς Γκότσης
Γκονζάλος: Δημήτρης Μπόζες
Αλόνζο: Δημήτρης Νέλλας
Σεβαστιανός: Γιάννης Αγγέλης
Αντώνιος: Γιώργος Κωστογιάννης
Φραγκίσκος: Γιώργος Ντούνης
Τρίνκουλος: Άννα Κυπραίου
Στέφανος: Χρήστος Βελαώρας
Θεά Ίρις: Πάτυ Παπαγεωργίου
Θεά Δήμητρα: Πία Πιερράκου
Θεά Ήρα: Γεωργία Καρούτσου
Λοστρόμος: Nίκος Τσιουμπλεκτσής
Καπετάνιος: Θωμάς Γκότσης
Ναύτης: Χρήστος Βελαώρας,
Ξωτικά: Εύα Αυλίδου / Χρήστος Βελαώρας / Γεωργία Καρούτσου / Λένα Κοντοπίδου / Άννα Κυπραίου / Πία Πιερράκου / Αθηνά Παπαφώτη / Μαρίζα Πελεκάνου / Βίκυ Τσέλιου / Μαρία Τσούγκα / Αλέξανδρος Τζέκας

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours