«Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal | Κάθε Κυριακή στις 18:30 και Δευτέρα στις 20:30

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου μετά την παράσταση «Γράμμα Αγάπης» και με αφορμή αυτή, θα ακολουθήσει ομιλία του Φώτη Καγγελάρη. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη σκηνοθέτη και το κοινό.

Ο Φώτης Καγγελάρης είναι Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Έχει διατελέσει επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας. Έχει διδάξει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Παρίσι και την Αθήνα. Έχει γράψει βιβλία επιστημονικού και φιλοσοφικού περιεχομένου, συγγράμματα πανεπιστημιακών σχολών όπως και λογοτεχνικά βιβλία. Πρόεδρος της «Εταιρείας Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας» διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή μασκών στον κόσμο καρπό προσωπικών ταξιδιωτικών αναζητήσεων με αντικείμενο τη σχέση της ψυχοπαθολογίας με την ανθρωπολογία. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη ψυχανάλυση και τη φιλοσοφία της «Εικόνας» όπως επίσης με τη σχέση Τέχνης και Ψυχοπαθολογίας. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει συμμετάσχει, επίσης, σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. 

Το έργο:

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στην προβληματική σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ανεξίτηλο τρόπο, καθορίζοντας την υπόλοιπη ζωή του. Οι μνήμες των επώδυνων παιδικών χρόνων του, ξυπνούν και γίνονται αφορμή ο συγγραφέας να κάνει μια κατάθεση ψυχής. Όπως γράφει ο ίδιος, «το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή».

Ο Fernando Arrabal γεννήθηκε το 1932 στη Melilla του Ισπανικού Μαρόκου. Από το 1956 ζει μόνιμα στη Γαλλία και γράφει στη γαλλική γλώσσα. Έχει γράψει περί τα 100 θεατρικά έργα, έχει συμμετάσχει σε 800 ποιητικές συλλογές, είναι σκηνοθέτης και ζωγράφος και με διαρκή ενεργή αντιφασιστική δράση.

Το έργο γράφτηκε το 1999 και έχουμε τη χαρά να το παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση του Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικού και μεταφραστή Θεάτρου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».

 

Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου

Ερμηνεύει: η Χάρις Συμεωνίδου

Φωνή γιου: Γιάννης Κωσταράς

Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σακουλάς

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 

Κυριακή στις 18:30

Δευτέρα στις 20:30

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 € 

Άνεργοι/Φοιτητές/ΑμΕΑ/Άνω των 65: 10 € .

Αποτέλεσμα εικόνας για «Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal  Κάθε Κυριακή στις 18:30 και Δευτέρα στις 20:30

Υπεύθυνος επικοινωνίας : Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη

http://www.dieleusis.gr/

fb: Πολυχώρος διέλευσις

Τηλ.: 210 86 13 739

e-mail: info@dieleusis.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours