Αντί προσκλήσεως μια εξομολόγηση

Με όχημα την πίστη να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερο θέατρο, μετά από ενάμιση χρόνο που μείναμε με κλειστά τα θέατρα και χωρίς την αναγκαία σε επίπεδο καθημερινότητας επαφή με το θεατή, οι Θεατρίνων Θεατές επιστρέφουμε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου με ένα φιλόδοξο στοίχημα.

Η Περιφέρεια Αττικής μας ενέταξε στο πρόγραμμα της για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και ο Γιάννης Σολδάτος γράφει ένα κείμενο στο πρότυπο των vaudeville musicals (- που πολύ μας αρέσει & εμείς έχουμε φέρει στην Ελλάδα!) για μια φανταστική συνάντηση του Ρήγα Φεραίου με το Μότσαρτ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένας περίπου χρόνος προετοιμασίας και συντονισμού, ένα λιτό υπέροχα κείμενο, από το οποίο περνά όλη η ιστορία της ελληνικής επανάστασης και η αναγκαιότητα του Έλληνα και του ευρωπαίου πολίτη ν’ αποτάξουν οποιοδήποτε ζυγό, γίνεται μια γραμμική παράσταση με 11 δημιουργούς επί σκηνής και ζωντανή συνοδεία μουσικής και τραγουδιού , δημοτικού & κλασσικού που φιλοδοξεί να υπενθυμίσει την σύγχρονη ιστορία μας και να βροντοφωνάξει τις σκέψεις του σημερινού έλληνα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το σκηνικό και τα κοστούμια φρόντισε με περίσσια αγάπη η Δέσποινα Βολίδη , την κινησιολογία επιμελήθηκε ο Σίμωνας Πάτροκλος και συμμετεχουν εκτός από μένα , που απολαμβάνω πολύ το ρόλο του Μότσαρτ, η Καίτη Ιμπροχώρη, σε πρώτη συνεργασία με τους Θ.Θ. η Πέπη Οικονομοπούλου, η Έφη Βενιανάκη, ο Νίκος Καραγιώργης, ο Μάνος Χατζηγεωργίου ,ο Ανδρέας Ζαχαριάδης, η Όλγα Πρωτονοταρίου η Ιουλία Φάλια ενω τραγουδά και παίζει ο Νικος Αβαγιανός και στο πιάνο η Νικη Γκουντούμη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένα επιτελείο ακούραστων συντελεστών πάλεψαν μέσα στο καλοκαίρι για τη Σεπτεμβριανή μας πρεμιέρα με μεράκι και κατάθεση ψυχής. Για μας το θέατρο είναι τρόπος ζωής για μένα είναι ιεροτελεστία. Κάθε παράσταση είναι ένας ξεχωριστός μύθος που πρέπει να φτάσει καθαρός και ολοκληρωμένος, φροντισμένος απο κάθε πλευρά, σε όσο το δυνατόν περισσοτερους παραλήπτες. Γι ‘ αυτό πάσχισα (-με) και αυτή τη φορά και σας περιμένουμε να μοιραστείτε τη χαρά μας. Με ένα εργο, που κατά την Καίτη Ιμπροχώρη αποτελεί το καλύτερο έργο του Γιάννη Σολδάτου.

Πρεμιέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Φεστιβάλ Καλλιθέας στο 4ο Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου 175 με ελεύθερη είδοδο.

Γιώργος Λιβανός

About Post Author

+ There are no comments

Add yours