Έρχονται αλλαγές στα ταξίδια με αεροπλάνο! Πως θα είναι τα γεύματα στο μέλλον;

Πολλές είναι οι αλλαγές που έρχονται στα ταξίδια με αεροπλάνο, όμως αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στο πως θα είναι τα γεύματα στο μέλλον.

Μη ξεχνάτε και την πρωτοποριακή αλλαγή στα αεροπορικά εισιτήρια που θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο!

Σύμφωνα με το BBC, αναμένονται αλλαγές στα γεύματα που θα σερβίρονται στη διάρκεια των πτήσεων με κύριο στόχο τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων.

Ο λόγος είναι ότι οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσφέρουν στους ταξιδιώτες δίσκους με πλαστικά ποτήρια, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, ακόμη και ακουστικά μέσα σε πλαστικά σακουλάκια, αλλά και είδη υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες μέσα σε πλαστικό κάλυμμα. Συνολικά όλα αυτά ανέρχονται σε 5,7 τόνους πλαστικών αποβλήτων από τις πτήσεις ετησίως. Με στόχο, λοιπόν, να μειωθεί η χρήση των πλαστικών στις πτήσεις, πλέον τα γεύματα θα σερβίρονται σε δίσκους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η βάση θα είναι φτιαγμένη από κόκκους καφέ, ενώ για πιάτο επιδορπίου θα χρησιμοποιείται ένα υλικό φτιαγμένο από βάφλα και φύκια που περιέχουν γάλα και ξύδι. Το μπολάκι της σαλάτας θα είναι φτιαγμένο από μπανανόφλουδα ενώ το πιρούνι και το κουτάλι από ξύλο καρύδας.

Δείτε πως θα είναι στο παρακάτω βίντεο της BBC:

Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια!

Οι αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν μια σειρά από μεγάλες, αλλά και περίεργες αλλαγές για τα αεροπορικά ταξίδια. Ευχάριστες ή δυσάρεστες; Το RT μας τις παρουσιάζει αναλυτικά.

Επιβάτες στα φτερά του αεροπλάνου

Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια!

Ξεκινάμε με την πολυσυζητημένη πρόταση της ολλανδικής KLM, όπου παρουσίασε πρόσφατα το πρόσφατο σχέδιό της, σύμφωνα με το οποίο οι επιβάτες θα κάθονται κυριολεκτικά μέσα στα φτερά του αεροπλάνου.

Ο λόγος για το Flying V όπου έχει το ίδιο άνοιγμα των πτερυγίων με το Airbus A350, επομένως μπορεί να χρησιμοποιεί τους συνηθισμένους αεροδιαδρόμους και πύλες.

Οι χώροι αποθήκευσης του φορτίου και οι δεξαμενές καυσίμων θα βρίσκονται επίσης στα φτερά του αεροσκάφους. Το αεροπλάνο θα μπορεί να μεταφέρει 314 επιβάτες και θα είναι προσανατολισμένο ιδιαίτερα για ταξίδια μακρινών αποστάσεων.

Αν ενθουσιαστήκατε μην βιάζεστε να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι, διότι ένα μοντέλο κλίμακας του αεροσκάφους θα δοκιμαστεί στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο, αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμο για εμπορικές πτήσεις μετά από περίπου 20 χρόνια.

Καθίσματα για “όρθιους” επιβάτες

Καθίσματα Skyrider 2.0

Το Skyrider 2.0 είναι ένα νέο σχέδιο πτήσης που αποκαλύφθηκε στην έκθεση Aircraft Interiors Expo 2018. Σύμφωνα με αυτό οι επιβάτες θα στέκονται όρθιοι καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τα όρθια «καθίσματα» διαθέτουν στηρίγματα για τα χέρια αλλά δεν έχουν καθόλου μαξιλάρι. Αντ ’αυτού, οι επιβάτες θα έχουν μια θέση που μοιάζει με μια σέλα ποδηλάτου, ώστε να μπορούν να ξεκουράσουν την πλάτη τους για λίγο.

Επίσης, δεν θα υπάρχουν δίσκοι για να ακουμπήσει κάποιος το φαγητό ή το ρόφημά του, καθώς και η απόσταση μεταξύ των μπροστινών με τα πίσω καθίσματα θα είναι μόλις 58 εκατοστά.

Τα καθίσματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για κοντινές πτήσεις και θα επιτρέπουν έως και 20% περισσότερους επιβάτες να χωρέσουν στο σκάφος. Δεν είναι σαφές όμως πώς τα Skyriders θα επηρεάζουν την εκκένωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στοιβαγμένοι επιβάτες

Το 2015 η Airbus έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα μορφή καθισμάτων, που προβλέπει οι επιβάτες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στο άλλο. Η αρχική ιδέα είχε στόχο να δημιουργήσει μια δεύτερη σειρά καθισμάτων ακριβώς πάνω από τα υπάρχοντα, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής των επιβατών, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει τους επιβάτες του κάτω επιπέδου να αισθάνονται πιο «κλεισμένοι».

Καθίσματα – παγκάκια

Αεροπορικά καθίσματα - παγκάκια

Τα καθίσματα σε στιλ παγκάκι σχεδιάστηκαν από την Airbus το 2016. Προτάθηκαν ως ένας τρόπος βελτιστοποίησης του χώρου για να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες των επιβατών, όπως εκείνοι που χρειάζονται επιπλέον χώρο, και οι οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό τέσσερις επιβάτες να κάθονται σε ένα χώρο που είχε κάποτε τρεις χωριστές θέσεις, για να μην αναφέρουμε στο θέμα των επιβατών που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ό,τι θα έπρεπε από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαχωριστικά μεταξύ των καθισμάτων.

Κρεβάτια «κάψουλες»

Αεροπορικά κρεβάτια «κάψουλες»

Η Airbus έχει συνεργαστεί με τη Zodiac Aerospace για να δημιουργήσει μια ιδέα, σύμφωνα με την οποία ο χώρος αποθήκευσης του φορτίου στο αεροσκάφος μπορεί να μετατραπεί σε περιοχή για ύπνο, χαλάρωση και αναψυχή. Μετά την απογείωση, οι επιβάτες των οικονομικών θέσεων θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα καθίσματα τους και να κατεβαίνουν κάτω για να ξαπλώσουν σε κρεβάτια – «κάψουλες» και να απλωθούν σε χώρους χαλάρωσης ή να αφήσουν τα παιδιά τους να παίζουν εκεί.

Πηγή:travelstyle.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours