Κατηγορία: Περιπέτεια

Έτος παραγωγής: 2020

Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο

Σκηνοθεσία: Χάρι Μπράντμπιρ

Σενάριο: Τζακ Θορν

Διάρκεια: 123 λεπτά

Πλατφόρμα: Netflix

Enola Holmes

Μια υπέροχη, φωτεινή, ευχάριστη και διασκεδαστική ιστορία εποχής που στη τελική είναι ένας ύμνος στη ελευθερία, σε μια πολύ συντηρητική και καθώς πρέπει εποχή, ειδικά για τις γυναίκες.
Βασισμένο σε βιβλίο της Nancy Springer με κεντρική ηρωίδα την μικρή αδελφή των αδελφών Mycroft και Sherlock (ναι, του περιβόητου ιδιωτικού ερευνητή), η οποία κατέχει τις ικανότητες του ντετέκτιβ, μερικές φορές τον ξεπερνά κιόλας, γεγονός που μας εκπλήσσει ευχάριστα.
Βάζω στοίχημα πως οι περισσότεροι από σας δεν γνωρίζατε πως υπάρχει μία ολόκληρη σειρά βιβλίων βασισμένη στην μικρή αδερφή του Sherlock.
Όσο για την υπόθεση, σε γενικές γραμμές ξεφεύγει από τις τυπικές και στεγνές ιστορίες λύσης μυστηρίων του αδελφού της. Με την έντονη προσωπικότητά της, την απίστευτη φρεσκάδα, την σπιρτάδα, τον αυθορμητισμό, την ευφυΐα της και την ασταμάτητη ενέργεια που αντιπροσωπεύουν τα 16 της χρόνια, πέρα από το λύσιμο του μυστηρίου, καταφέρνει και περνάει κοινωνικά ζητήματα, όπως τον αγώνα των γυναικών για ελευθερία και ανεξαρτησία, και κατ΄ επέκταση πως κάθε νέα κοπέλα έχει κάθε δικαίωμα να ακολουθήσει τον δρόμο που εκείνη επιλέγει, μακριά από αυστηρούς κανόνες καθωσπρεπισμού και επιβολής τους από τρίτους.
Εξαιρετικές ερμηνείες όλου του καστ με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Enola Holmes να ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία η Millie Bobby Brown. Μοναδικοί στους ρόλους των αδελφών της, Sherlock και Mycroft, οι Henry Cavill και Sam Claflin αντίστοιχα. Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τον νεαρό λόρδο Tewksbury που σχεδόν κυριολεκτικά πέφτει επάνω της, κάπου στην αρχή της ιστορίας, τον οποίο υποδύεται ο Louis Partridge. Μια ξεχωριστή μνεία αξίζει στην Helena Bonham Carter που υποδύεται τη μητέρα της.

Λίτσα Κοντογιάννη

https://mesotexnis.gr/

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è enola-holmes-1-1024x664.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *