Ευρωπαϊκό καλλιτεχνικής κολύμβησης: Χάλκινη η Εθνική στον τελικό του Κόμπο

Η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του κόμπο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρώμη.

Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του κόμπο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρώμη.

Μετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Εθνική ομάδα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με το πρόγραμμά της να συγκεντρώνει 89.4000.

Η ελληνική ομάδα με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη) εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με 89,4000 β., που την έφερε στην τρίτη θέση της Ευρώπης.

Είναι το τρίτο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο Κόμπο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (τα προηγούμενα ήταν το ασημένιο πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και το χάλκινο το 2004 στη Μαδρίτη) και ένατο συνολικά για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση (έκτο χάλκινο, ενώ έχουμε και τρία ασημένια).

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στο μεγάλο φαβορί που ήταν η Ουκρανία, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν η Ιταλία.

Η κατάταξη

  1. Ουκρανία 95.2000
  2. Ιταλία 92.6667
  3. Ελλάδα 89.4000
  4. Μεγάλη Βρετανία 84.5000
  5. Ισραήλ 83.3333
  6. Ουγγαρία 79.4667

Πηγή:sport24.gr

About Post Author