Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να έφυγε από την Εθνική, αλλά τα… παλικάρια του δεν μπόρεσαν ούτε στη Φινλανδία και έχασαν με 1-0 με το Euro 2020 απομακρύνεται.

Η Εθνική Ελλάδας άλλαξε προπονητή, αλλά δεν άλλαξε και αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης πριν αναλάβει ακόμα την τεχνική ηγεσία της γαλανόλευκης είχε μείνει στην ιστορία με την ατάκα: «δεν μπορούν τα παλικάρια». Αυτό συμβαίνει και στην Εθνική του Τζον Φαν Σιπ.

Η Ελλάδα με νέο προπονητή στον πάγκο της τον Τζον Φαν Σιπ ήθελε το θετικό αποτέλεσμα στο Τάμπερε απέναντι στη Φινλανδία για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 με τον Ολλανδό τεχνικό στην πρώτη του γαλανόλευκη ενδεκάδα να ξεκινάει με τον Μπάρκα κάτω από δοκάρια, Μανωλα, Παπασταθόπουλο, Σταφυλίδη και Τοροσίδη στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Κουρμπέλης με τον Μπουχαλάκη και τον Μασούρα, έχοντας στα φτερά τον Βρουσάι και τον Κολοβό, ενώ ο Κουλούρης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η Εθνική Ελλάδας στο φτωχό πρώτο ημίχρονο έδειξε ομάδα… Άγγελου Αναστασιάδη χωρίς να μπορεί να απειλήσει και αξιοσημείωτο είναι πως στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα. Η Φινλανδία απείλησε για πρώτη φορά στο 15′, όταν ο Τουομίνεν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πούκι με προβολή θέλησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Μανωλάς πρόλαβε και τον έκοψε. Στο 28′, οι γηπεδούχοι απείλησαν για δεύτερη φορά με τον Ρούμπιν Λουντ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έπιασε το φοβερό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μηδέν φάσεις, μηδέν σουτ στο μισάωρο

Η Ελλάδα μέχρι το 30′ δεν είχε κάνει ούτε φάση, ούτε σουτ και γενικά δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το πρώτο γαλανόλευκο σουτ, όταν έπειτα από ωραία πάσα του Μπουχαλάκη, ο Κουλούρης έπιασε το σουτ στην κίνηση πριν σκάσει η μπάλα κάτω, αλλά αυτή κατέληξε στα εξωτερικά δίχτυα των Φινλανδών. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Σταφυλίδης σούταρε από μακριά λίγο έλειψε να αιφνιδιαστεί ο Χραντέτσκι, αφού η μπάλα έσκασε στο έδαφος λίγο πριν καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα με δεύτερη προσπάθεια. Στο 39′, η ομάδα του Φαν Σιπ απείλησε ξανά με σουτ του Μασούρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δώρο το πέναλτι και 1-0

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Ελλάδα με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να κάνει δώρο ένα πέναλτι στη Φινλανδία στο 52′. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, μάρκαρε τον Καμαρά στην γωνία της μεγάλης περιοχής με τον μέσο των γηπεδούχων να είναι πλάτη στην εστία χωρίς διάθεση να απειλήσει, και απλώνοντας το πόδι του τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πούκι εκτέλεσε σωστά και έστειλε τη μπάλα στην αντίπαλη γωνία από όπου έπεσε ο Μπάρκας για το 1-0.

Παρά το γκολ, η ομάδα που συνέχισε να πιέζει ήταν η Φινλανδία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην κάνει τίποτα αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο και στην ουσία να αποχαιρετά το Euro 2020 μένοντας 8 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Φινλανδία και 11 από την Ιταλία που έχει το απόλυτο στον όμιλο.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (93’ Σούλερ), Πούλκι (85’ Καργιαλάινεν) Τουόμινεν (87’ Γιένσεν)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μασούρας, Βρουσάι (60’ Πέλκας), Κουλούρης (76’ Παυλίδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ιταλία 15
  2. Φινλανδία 12
  3. Βοσνία Ερζεγοβίνη 7
  4. Αρμενία 6
  5. Ελλάδα 4
  6. Λιχτενστάιν 0

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

  • Ελλάδα – Λιχτενστάιν
  • Φινλανδία – Ιταλία
  • Αρμενία – Βοσνία Ερζεγοβίνη

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours