Από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς στο εικαστικό κοινό, Έλληνες ζωγράφους ο Γιώργος Σταθόπουλος παρουσιάζει έναν κύκλο έργων στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 27 Ιουλίου.

Πρόκειται για έργα που εξυμνούν τη ζωή, εκθειάζουν τον έρωτα με τα ζευγάρια του να αποτελούν σύμβολα ζωής που στέλνουν το μήνυμα της συντροφικότητας. Πολύχρωμος ο κόσμος του Σταθόπουλου, εκρηκτικός, άφησε χώρο αυτήν τη φορά και σε μια σχεδόν ασπρόμαυρη, δυναμική απόδραση ζευγαριού πάνω στη μοτοσυκλέτα, με τα μαλλιά, τα ρούχα, τον ροζ καπνό να ανεμίζουν σ ένα σύννεφο ελευθερίας, μια άνευ όρων διαφυγή, μια επίγεια πτήση στους δύο τροχούς.

Αγαπημένο φόντο στα έργα του ζωγράφου οι γεμάτες χρώμα πόλεις, απαλλαγμένες από το γκρίζο της καθημερινότητας όπου τα στοιχεία της σύγχρονης ζωής συνυπάρχουν με μοτίβα από τη βυζαντινή εποχή και την κλασική αρχαιότητα. Εκκλησιές, σπίτια, το πάνω μέρος της πόλης, εκεί όπου οι κεραμιδοσπεπές και οι τρούλοι συναντούν το λαμπρό γαλάζιο της ημέρας ή το νυχτερινό φόντο του ουρανού.

Οι μοναχικές αισθησιακές, ιδανικά όμορφες και γεμάτες καμπύλες γυναίκες του Σταθόπουλου, μοιάζουν να αναπολούν αυτό που έζησαν, με το μπουκέτο τα λουλούδια να ανακαλεί τις μνήμες, ή να περιμένουν νωχελικά την επιστροφή του αγαπημένου.

Οι ονειρικές διαστάσεις, ο ρομαντισμός, συνθέτουν τις αναγνωρίσιμες ατμόσφαιρες που πλάθει ο Γιώργος Σταθόπουλος, ένας καλλιτέχνης που υπηρετεί με συνέπεια το όραμα του, καθώς πιστεύει ότι σκοπός της τέχνης είναι να άγει την ψυχή σ’ έναν άλλο τόπο: «Θέλω η τέχνη μου να είναι προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν. Προσπαθώ με το έργο μου να πλησιάσω την ομορφιά της ζωής, την οποία βλέπω παντού. Το “ωραίον” για μένα είναι το ιδανικό», σημειώνει ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Μαθητής του Γιάννη Μόραλη, ο Γιώργος Σταθόπουλος έχει στοιχειοθετήσει μια δική του εικαστική γλώσσα, όπου συνδυάζονται  υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σ ένα μοναδικό τοπίο ελληνικότητας.

Η έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts –Σπέτσες εγκαινιάζεται παρουσία του καλλιτέχνη στην 27 Ιουλίου 2019. Ώρα 21.00.

Διάρκεια έκθεσης:27 Ιουλίου ως 2 Αυγούστου 2019. Ώρες λειτουργίας:11.00 το πρωί -1.00 το βράδυ.

Kapopoulos Fine Arts Σπέτσες: Ντάπια – Σπέτσες τηλ. : 22980 72278

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours