Joker: Ο νόμος του 2010 για τους ανήλικους στις ταινίες έχει και την υπογραφή Ραγκούση!

«Πήγε για μαλλί» και βγήκε εκτεθειμένος ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, που από τους πρώτους έσπευσαν να στηλιτεύσουν την δήθεν κυβερνητική απόφαση να στείλει αστυνομικούς να συλλάβουν ανηλίκους, επειδή παρακολουθούσαν την ταινία Joker.

Και αυτό όχι μόνο γιατί απεκαλύφθη ότι οι αστυνομικοί έφθασαν στις αίθουσες μετά από καταγγελία που έκαναν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού χωρίς να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, όχι μόνο γιατί φαίνεται πως η καταγγελία έγινε από ανταγωνίστρια εταιρεία, αλλά και επειδή ο νόμος για τις ποινές όσον αφορά τους ανήλικες στις ταινίες για ενήλικες…φέρνει και την υπογραφή και του κ. Ραγκούση.

Το σχετικό άρθρο του νόμου που υπέγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης, ως υπουργός Εσωτερικών:

Η ανάρτηση Αντύπα Καρύπογλου

Το θέμα αποκάλυψε ο Αντώνης Καρύπογλου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης, ο οποίος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ότι ο νόμος 3905/2010, στην άρθρο 37, παράγραφος 3, αναφέρει:

3. Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Οποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων που υπογράφουν το νόμο ήταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα άλλα μέλη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου.

-Γιάννη, ο ν. 3905/2010, άρθρο 37 παρ. 3., λέει: “Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Οποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ.”
-Ήθελα νά ‘ξερα ποιός μαλάκας υπέγραψε τέτοιο νόμο.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους ήδη από χθές που αντέδρασαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην επέμβαση της αστυνομίας στους κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, ανακαλύπτοντας κυβερνητικό δάκτυλο… Ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Είχε γράψει ο Γιάννης Ραγκούσης στο facebook:

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών.

Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους.

Giannis Ragkousis

18 ώρες πριν

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκείμενου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών κατά την προβολή της ταινίας Joker.
Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου.
Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους.

Γιάννης Ραγκούσης: Ο νόμος ήταν του υπουργείου Πολιτισμού

Ο Γιάννης Ραγκούσης, πάντως, με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήταν του υπουργείου Πολιτισμού και όχι του Εσωτερικών του οποίου ήταν επικεφαλής: «Όταν ο ξεπεσμός και η αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο, τότε αναλαμβάνουν δράση τα εκτελεστικά όργανα της γκαιμπελικής προπαγάνδας. Ο νόμος του 2010 στον οποίο αναφέρονται τα ψευδή δημοσιεύματα, ήταν του υπουργείου Πολιτισμού και όχι του υπουργείου Εσωτερικών του οποίου και είχα την πολιτική ευθύνη. Επιπροσθέτως, πουθενά ο συγκεκριμένος νόμος δεν αναφέρει τη δυνατότητα της αστυνομίας να παρεμβαίνει στους κινηματογράφους για να ελέγχει την ηλικία των νέων θεατών», αναφέρει.

Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης στην ανακοίνωσή του, «ξεχνά» να αναφέρει ποια δημόσια υπηρεσία, πλην της ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούσε να προχωρήσει – κατόπιν καταγγελίας – σε ενέργειες για την τήρηση του νόμου, δηλαδή, εξακρίβωση ταυτότητας και ηλικίας για να διαπιστωθεί το βάσιμο της όποιας καταγγελίας και άρα η μη τήρηση του νόμου τον οποίο συνυπέγραψε ο Γ. Ραγκούσης μαζί με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Τα επίμαχα άρθρα του νόμου

Τα άρθρα που ορίζουν την «αξιολόγηση καταλληλότητας κινηματογραφικού έργου» του εν λόγω νόμου είναι τα εξής:

Ο νόμος βάσει του οποίου στήθηκαν οι αστυνομικές παρεμβάσεις για το Joker
Ο νόμος βάσει του οποίου στήθηκαν οι αστυνομικές παρεμβάσεις για το Joker

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours