Στέλιος Κούλογλου: Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπέγραψε κρίσιμη ερώτηση της ευρωομάδας

Ένα βήμα πριν την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Libre, ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του libre.gr, oι “αποστάσεις” του Στέλιου Κούλογλου από τον έμπειρο ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη είναι αρκετά παλιά υπόθεση, έλαβε, ωστόσο, εκρηκτικές διαστάσεις μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο τελευταίος για τον “πόθεν έσχες” του και την αγορά οκτώ ακινήτων, το 2018, τα οποία ενοικιάζει ΜΚΟ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Στέλιος Κούλογλου κρατούσε διαφορετική στάση σε μια σειρά ζητήματα που πρόβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και φρόντιζε να αναλαμβάνει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες αλλά πάντοτε χωρίς να ζητά την συνδρομή συναδέλφων του της ίδιας ευρωομάδας.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Briefing του Action24, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα με το πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και τα δημοσιεύματα για τα διαμερίσματα που εμφανίζεται να ενοικιάζει σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία μεταναστών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

«Παρότι με φέρνετε σε δύσκολη θέση, εντούτοις έχω υπάρξει πάντα ειλικρινής και στην εκπομπή σας, και θα είμαι ειλικρινής και τώρα. Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον», σχολίασε αρχικά ο κ. Κούλογλου για να προσθέσει με μία σαφή αιχμή: «Στην Αριστερά, όμως, έχει ξεκαθαρίσει: ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό».

Κούλογλου σε Κουμουνδούρου

Ο Στέλιος Κούλογλου φέρεται να διαβίβασε την δυσφορία του για τον Δημήτρη Παπαδημούλη σε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και διατύπωσε, μάλιστα, εν είδει “τελεσιγράφου” το αίτημα να πάψει να είναι επικεφαλής της ευρωομάδας ο αντιπρόεδρος τpu EK.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό από την Κουμουνδούρου, όχι μόνο λόγω της γνωστής στενής πολιτικής σχέσης του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και επειδή ουδείς εκ των άλλων πέντε ευρωβουλευτών (Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης και Στέλιος Κούλογλου) διαθέτει την εμπειρία και το κύρος να αναλάβει την ηγεσία της ευρωομάδας, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις στις άλλες πολιτικές ομάδες και ειδικά στους Ευρωσοσιαλιστές, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την παρουσία του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο PES.

Ο Στέλιος Κούλογλου εισέπραξε, όπως αναμενόταν, την…ευγενική άρνηση της Κουμουνδούρου αλλά και των συναδέλφων του ευρωβουλευτών, όταν, όπως λένε οι πληροφορίες, έφερε το θέμα προς συζήτηση. Εκείνο που φαίνεται πως προκάλεσε ακόμα εντονότερα την αντίδρασή του είναι το γεγονός ότι υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης του Δημήτρη Παπαδημούλη από τους Νίκο Φίλη, Παύλο Πολάκη και άλλους.

Η σύγκρουση του Στέλιου Κούλογλου με την Κουμουνδούρου αναδείχθηκε έτι περαιτέρω από την ηχηρή απουσία του από την παρέμβαση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν για την απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Τουρισμού στην Marketing Greece της διαφημιστικής καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού.

Δεν υπογράφει την ερώτηση στην Κομισιόν

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Κομισιόν να τοποθετηθεί για το α) εάν συμμερίζεται τη γνώμη της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και β) πώς θα διασφαλίσει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται για την υλοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προώθησης και προβολής των ελληνικών αρχών, δεν θα δαπανηθούν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (δείτε ολόκληρη την ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ).

Εκείνο, ωστόσο, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός πως ενώ η ερώτηση κατατέθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Έλενας Κουντουρά –η οποία γνωρίζει το θέμα ως πρώην υπουργός Τουρισμού– σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και υπογράφεται μόνο από πέντε εκ των έξι ευρωβουλευτών.

Παρότι ζητήθηκε η υπογραφή του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του libre, ο Στέλιος Κούλογλου δεν υπέγραψε, γεγονός που οδηγεί και μαθηματικά στην ανεξαρτητοποίηση του , σύντομα, εάν δεν υπάρξει κάποια καταλυτικά παρέμβαση της Κουμουνδούρου.

greece-salonikia

About Post Author

+ There are no comments

Add yours