Πλεύρης: Περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων – Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Για την κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας μίλησε ο Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως τις επόμενες μέρες θα δούμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. «Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή και δεν χρειάζονται επιπλέον», είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα δούμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και μεγάλο ποσοστό θετικότητας.

«Περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και μεγάλο ποσοστό θετικότητας. Αυτό πια το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Είναι τελείως διαφορετικά τα νούμερα που προκύπτουν με 1.500.000 τεστ και τελείως διαφορετικά τα νούμερα με 100.000 τεστ. Επομένως, θεωρώ ότι αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», ανέφερε ο κ. Πλέυρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι την Ομικρον «την αντιμετωπίζουμε διαφορετικά», διευκρινίζοντας πως ενώ με τη Δέλτα είχε πολύ μεγάλη αξία ο αριθμός των κρουσμάτων γιατί έδιναν νοσηλείες, με την Ομικρον μας ενδιαφέρουν φυσικά τα κρούσματα, στον βαθμό, όμως, που αυτά οδηγούν και σε νοσηλείες. «Αυτήν τη στιγμή η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στις απλές κλίνες», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι προς το παρόν είναι 9.700 τα σημερινά θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων περίπου 1.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι μαθητές. «Αυτά τα θετικά self test -και τα χθεσινά 15.000- θα προσμετρηθούν μόλις επιβεβαιωθούν. Οπότε αν επιβεβαιωθούν σήμερα θα προσμετρηθούν σήμερα. Πιθανολογώ ότι μέσα στις επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα έχουν προστεθεί όλα αυτά γιατί θα έχει γίνει ο εργαστηριακός έλεγχος», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι ενισχύονται με επιπλέον κλίνες τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και αύριο ξεκινούν οι επιτάξεις υπηρεσιών ιατρών στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε ότι επίσης αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την επαναξιολόγηση των μέτρων.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της Ομικρον δείχνει ότι έχει μία κυκλική πορεία με συγκεκριμένο χρόνο και επομένως τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση. Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή μέτρα και δεν χρειάζονται επιπλέον, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν, κυρίως, με γνώμονα την εορταστική περίοδο», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κατεύθυνση θα διαμορφωθεί με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την επιβολή διοικητικού προστίμου στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.