ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για άνοιγμα καταστημάτων: Με ενδιαφέρει το click away και το click in shop – Περιμένουμε τους λοιμωξιολόγους

Spread the love

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ANT1. Τι είπε για πανδημία, εμβόλια και ελληνοτουρκικά.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, τους εμβολιασμούς στη χώρα και την έναρξη των διερευνητικών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε ότι… «προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που είμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα, ωστόσο περιμένουμε την απόφαση των λοιμωξιολόγων».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι με δική του απόφαση έκλεισε τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου «να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για την στάση της εκκλησίας η οποία παρά την απόφαση της κυβέρνησης να είναι κλειστοί οι ναοί είπε ότι «στα Θεοφάνεια υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα».

Για την Ελλάδα, σε σχέση με την πανδημία, τόνισε ότι τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας και στο θέμα της Θεσσαλονίκης γιατί δεν έκλεισε νωρίτερα επεσήμανε ότι «ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στη Βόρειο Ελλάδα».

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητα η πρόταση του κ. Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάσουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια. Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση» είπε, ενώ για την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών απάντησε: «Γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και όχι ενώπιον των πολιτών στη Βουλή».

Εμβόλια

Για τα εμβόλια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε και πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας». Παράλληλα, ανέφερε ότι από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα και πως μέχρι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. «Δεν μπορεί να έχουμε μία Ευρώπη ala carte» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ταμείο Ανάκαμψης

Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι «έχουμε από τα καλύτερα σχέδια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως μεταδόθηκε ζωντανά

 

Comment here

shares