Τη δέσμευσή του για την περαιτέρω εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας εξέφρασε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχάρη την Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 ετών (από την επανάσταση του 1821) και εξέφρασε τη δέσμευσή του να εμβαθύνει περαιτέρω τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μας, μεταξύ άλλων μέσω της Δραστηριότητας Ναυτικής Υποστήριξης των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής και να επιδιώξουν μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συμφώνησαν επίσης να συντονιστούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής ασφάλειας, της Κίνας, της Ρωσίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours