Πώς ανοίγουν καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες – Οι ημερομηνίες για άρση μέτρων

«Όλα τα λεφτά» στα self test ρίχνει η κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς. Έτσι σχεδιάζεται το άνοιγμα για καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες και η άρση μέτρων.

Δυο φορές την εβδομάδα, θα ελέγχονται με self test ανίχνευσης COVID οι εργαζόμενοι της εστίασης και του τουρισμού, ενώ στο κάδρο μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο για το άνοιγμα της αγοράς και την άρση μέτρων.

Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην ειδική πλατφόρμα, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τα αναρτούν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων τους.

Η στρατηγική των self-test θα παρουσιαστεί στην σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Οι ειδικοί μιλούν για ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο για το σύστημα υγείας μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα, εκφράζοντας εκτιμήσεις για σταδιακή άμβλυνση της επιδημιολογικής εικόνας μετά τις 15 Απριλίου, αλλά και προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ θα παραμείνει ιδιαίτερα δύσκολη τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, στην οποία, κατά πληροφορίες ενδέχεται να τεθεί και το ζήτημα των διαδημοτικών μετακινήσεων, χωρίς να αναμένονται – πιθανότατα – άμεσες αποφάσεις, αλλά περισσότερο μια συζήτηση οριοθέτησης χρονοδιαγράμματος, πάντα σε συνάρτηση με τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι θέλουν να ανοίξουν κανονικά από τις 5 Απριλίου τα μικρά καταστήματα, καθώς όπως υποστηρίζουν στα μικρά καταστήματα τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού και δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Αλλωστε, μέχρι τις Αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η δωρεάν διανομή των self test στους πολίτες μέσω των φαρμακείων. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αλλάξει κάτι, οι μικρές επιχειρήσεις θα ανοίξουν κανονικά στις 5 Απριλίου με sms στο 13032 που θα έχει διάρκεια 3 ωρών. Δηλαδή, ο κάθε πολίτης που θα θέλει να πάει να κάνει τα ψώνια του, θα στέλνει μήνυμα στον κωδικό 13032 από την ώρα που θα βγαίνει από το σπίτι του και θα πρέπει να έχει γυρίσει από τις αγορές του σε διάστημα τριών ωρών.

Στο ερώτημα, πάντως, εάν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι για τη μετακίνηση εκτός νομού, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι στην τακτική ενημέρωση, στις 6 το απόγευμα, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναμένεται να προβεί σε διευκρινίσεις για τα self-test που θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες δωρεάν από τα φαρμακεία.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours