Αναζητώντας λίγη αισιοδοξία

Ορισμένες φορές αισθάνομαι ότι ή εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας, και για τον λόγο αυτό απαισιοδοξώ για το μέλλον αυτού του τόπου, ή κάποιοι άλλοι είναι αισιόδοξοι, επειδή απλούστατα δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. 

Ακούω ότι η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε χρηματοοικονομικό κέντρο της ΝΑ Μεσογείου και κοιτάζω τον χάρτη να δω πού βρίσκεται η χώρα μας και ποιες είναι οι χώρες που θα μας θεωρήσουν επίκεντρο επενδύσεων και δεν βλέπω ούτε μία.

Ακούω τον κύριο Ζαββό να λέει ότι η Ελλάδα γίνεται το νέο «παιδί θαύμα» της ευρωζώνης και αναρωτιέμαι πώς εγώ ο θρησκευόμενος δεν αντιλήφθηκα αυτό το θαύμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου. 

Ακούω π.χ. ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε επενδυτικό hot-spot και συγχρόνως ότι είναι μία από τις πιο φιλικές προς την επιχειρηματικότητα χώρες παγκοσμίως και πανικοβάλλομαι, γιατί αν κάποιοι θεωρούν φιλικό το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μάλλον δεν σκοπεύουν να το αλλάξουν… 

Προσπαθώ να δω ποιες είναι οι μεγάλες προσδοκώμενες επενδύσεις που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη και δεν βλέπω καμία. Εκτός και αν η κυβέρνηση θεωρεί επενδύσεις τα 2,5 δισ. ευρώ που θα εισπράξουμε από την πώληση του αεροδρομίου, της ΔΕΠΑ και κάποιων άλλων κρατικών στοιχείων, όπως λιμάνια κλπ. 

Ακούω για αυξήσεις συντάξεων τη στιγμή που τα θνήσκοντα συνταξιοδοτικά ταμεία μπορούν και πληρώνουν μόνο τα 14 δις από τα 28 δις των συντάξεων και τα άλλα 14 δις τα πριμοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός! Δηλαδή οι νοικοκυραίοι πολίτες πληρώνουν τον κατάπτυστο φόρο αλληλεγγύης προκειμένου να απολαμβάνουν παχυλή σύνταξη αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν στα 40. 

Εκκενώνει η αστυνομία δύο σπίτια από καμιά τριανταριά καταληψίες (και μπράβο της), αλλά από την Πλατεία Κοτζιά και κάτω η Αθήνα τελεί υπό μόνιμη κατάληψη από κάθε λογής αλλόθρησκη μελαμψή φυλή, Έλληνας δεν τολμά να περάσει από εκεί, αλλά αυτό δεν την ενοχλεί…

Οι λαθρομετανάστες «πνίγουν» τη χώρα μας, η Τουρκία είναι πλήρως εξοπλισμένη και εμείς «οπλιζόμαστε» με καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της και της στέλνουμε και αυστηρές προειδοποιήσεις! Η Τουρκία έχει πάρει τις αποφάσεις της και θα προσπαθήσει να τις πραγματοποιήσει. Και τότε… δεν θα είμαστε απλώς μόνοι. Θα είμαστε ολομόναχοι. Πέστε μου, εσείς οι αισιόδοξοι, από πού αντλείτε την αισιοδοξία; (Ξεχάστηκα… σώζεται η μεσαία τάξη!!! Κάπου εκεί είμαι και εγώ!)  

Σημείωση

Αν ήσαστε Έλληνας επιστήμονας στο εξωτερικό, θα αφήνατε ποτέ τη δουλειά σας για να έλθετε στην Ελλάδα, επειδή το ελληνικό δημόσιο θα πριμοδοτεί για έναν χρόνο το 70% των €3.000 ευρώ του μισθού σας που στο τέλος δεν θα σας έμενε ούτε ο μισός; Με τέτοιες ιδέες θα αναπτυχθεί η χώρα; 

Παύλος-Σωκράτης Παπαδάτος 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours