Νέα «πραγματικότητα» ισχύει από την Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους, με ακόμη πιο σκληρούς περιορισμούς στην πρόσβασή τους σε εσωτερικούς χώρους. Η κυβέρνηση, αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,   έδωσε στην δημοσιότητα πίνακα με τα «ναι» και τα «όχι».

Τι πρεπει να γνωρίζουμε: 

-Με μάσκα, αλλά χωρίς έλεγχο covid pass (δηλαδή εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι) θα μπορούμε να μπαίνουμε σε αγορές τροφίμων, φαρμακεία και αστικές μετακινήσεις.

-Με μάσκα και covid pass / edupass (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι με αρνητικό pcr ή rapid test) θα μπορούμε να μπαίνουμε σε υπεραστικά λεωφορεία, χώρους εκπαίδευσης,εργασίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), εκκλησίες,  εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και ανοιχτούς χώρους εστίασης*.

Κλειστές τις πόρτες θα βρίσκουν οι ανεμβολιαστοι από τη Δευτέρα, στους κλειστούς χώρους εστίασης , σε θέατρα και σινεμά, σε μουσεία, εκθέσεις και συνέδριαγυμναστήρια  και γήπεδα .

 

Από τις 15/12, για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες, θα είναι αναγκαία προϋπόθεση εισόδου η αναμνηστική δόση, μετά την παρέλευση του 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours