Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του από την Τρίτη

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στην Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη. Την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία.

Με βαθιά συγκίνηση, η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον πλέον οικείο συνθέτη της μνήμης της, της καρδιάς της. Τον συνθέτη που έδεσε τη λαϊκή μουσική με τη λόγια παράδοση κι έμαθε τον ελληνικό λαό να τραγουδά ποίηση. Με το κύρος και την ορμή του, το ιστορικό βάθος της δημιουργίας, δίπλα στους μεγάλους λαϊκούς αγώνες, ο Μίκης εκτινάχτηκε ως τα πέρατα της οικουμένης και μαζί του η Ελλάδα.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών την Τρίτη 7/9 και Τετάρτη 8/9 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Πέμπτη 9/9 από 10:00 έως 14:00.

Την ίδια ημέρα, στις 15:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τον δήμο Ωρωπού, ανοιχτό για το κοινό θα είναι το κελί όπου το 1969 ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε κρατούμενος από το καθεστώς της Δικτατορίας στις φυλακές Ωρωπού, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αντιφρονούντων.

Έξω από το σπίτι του, πολίτες εναποθέτουν λουλούδια, εκφράζοντας το πένθος για την απώλεια του αγαπημένου προσώπου. Από χθες, πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το σπίτι του και ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φέρετρο, φωνάζοντας “αθάνατος”.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμούσε να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours