Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για το που πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες οι πολίτες

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για το που πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες οι πολίτες

Σε κούρεμα των σημείων που πρέπει όλοι οι πολίτες υποχρεωτικά να φορούν μάσκες, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Ενώ αρχικά με βάση τις ανακοινώσεις Τσιόδρα-Χαρδαλιά, μάσκες έπρεπε υποχρεωτικά όλοι να φορούν σε κλειστούς χώρους όπου μπορεί να υπάρξει συνωστισμός, τελικώς περιορίστηκαν άρδην οι χώροι όπου θα φορούμε υποχρεωτικά υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα.

Με βάση τις νεότερες ανακοινώσεις που έγιναν, υποχρεωτική είναι η μάσκα για τους πολίτες μόνο στα ταξί, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να υπενθυμιστεί ότι μέχρι πριν λίγα 24ωρα η μάσκα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από τους πολίτες σε σούπερ μάρκετ, στα παντοπωλεία, στα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα νοσοκομεία, στα κουρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής κ.α. Πλέον στους χώρους αυτούς μόνο οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τις φορούν.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τα σημεία της υποχρεωτικής χρήσης, μετά τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν από πολλούς σχετικά με τη δυσκολία των πολιτών για ανεύρεση μάσκας, αλλά και για ένα επιπλέον κόστος που προκύπτει για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Γι αυτό άλλωστε και οι συστάσεις είναι εδώ και μέρες, οι πολίτες να φτιάχνουν ακόμη και μόνοι τους υφασμάτινες μάσκες.

Ταυτόχρονα τα τελευταία 24ωρα πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν επικρίνει το υπουργείο Υγείας για την αλλαγή στις τοποθετήσεις του σχετικά με τις μάσκες, καθώς αρχικά οι οδηγίες έλεγαν πως δεν θα πρέπει οι πολίτες να τις χρησιμοποιούν, αφού μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες, ενώ πλέον είναι και υποχρεωτικές και επισύρουν και πρόστιμα.

Από την άλλη οι τσουχτερές τιμές για τις μάσκες που προκαλούν επίσης αντιδράσεις, φαίνεται ότι συνέβαλαν στο να περιορισθούν οι χώροι. Εξάλλου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει σε πλαφόν στις τιμές, παρότι από την κυβέρνηση διαμηνύεται ότι μπορεί να υπάρξει ανώτατη τιμή ειδικά για τις χειρουργικές μάσκες.

Στη διάρκεια λοιπόν της σημερινής (2/5) ανακοίνωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας και είπε που αυτή είναι υποχρεωτική. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Nοσοκομεία

Iατρικά διαγνωστικά κέντρα

Aσανσέρ

Tαξί

Ενημέρωσε επίσης ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σούπερ μάρκετ

Καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα

Ιατρεία

Νοσοκομεία

Διαγνωστικά κέντρα

Κέντρα αισθητικής

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας προβλέπεται για:

Κλειστού χώρους

Γραφεία

Επισκέπτες κομμωτηρίων

About Post Author

+ There are no comments

Add yours