Ισπανία: Μόνο με μάσκα οι μετακινήσεις στα μέσα μεταφοράς από τη Δευτέρα

Η Ισπανία αρχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα για τον κορονοϊό με την μάσκα πλέον να είναι απαραίτητο αξεσουάρ στην ζωή των πολιτών.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ισπανία από τη Δευτέρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, την ώρα που η χώρα ξεκινά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Από τη Δευτέρα, όποιος χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα» είπε ο Σάντσεθ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της «μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας και της ανάγκης για μετακινήσεις».

Μέχρι σήμερα, η ισπανική κυβέρνηση «συνέστηνε ιδιαίτερα» τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες.

Προκειμένου οι Ισπανοί να μπορέσουν να διαθέτουν μάσκες προτού επιβιβαστούν στο μετρό, το λεωφορείο ή τον προαστιακό, έξι εκατομμύρια μάσκες θα διανεμηθούν τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα μπροστά από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις στάσεις, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Επτά εκατομμύρια θα δοθούν σε δήμους και περιφέρειες και 1,5 εκατομμύριο μάσκες σε οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, όπως ο Ερυθρός Σταυρός για να τις διανείμουν από την πλευρά τους, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

Μάσκες και για τους επιβάτες των Eurostars

Οι επιβάτες των Eurostar θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράνε μάσκες από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

«Από την 4η Μαΐου, οι επιβάτες θα πρέπει να φοράνε μάσκες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και μέσα στα τρένα μας, όπως έχουν ζητήσει οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου» επισημαίνει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Τα τρένα Eurostar συνεχίζουν να διασχίζουν τη Μάγχη, όμως σε πολύ μικρότερη συχνότητα λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων, της ενίσχυσης των ελέγχων και της μικρότερης ζήτησης εκ μέρους του επιβατικού κοινού.

Στους επιβάτες που δεν θα έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους ενδέχεται να μην επιτραπεί η επιβίβαση στους συρμούς ή να επιβληθούν πρόστιμα εκ μέρους των γαλλικών ή βελγικών αρχών.

Τα καταστήματα εστίασης στα τρένα και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς δεν θα λειτουργούν, διευκρινίζει η εταιρεία.

Πηγή:newsit.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours