Τιμές… Μυκόνου στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής [vid]

Απλησίαστες οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής με τις τιμές να θυμίζουν τις αντίστοιχες της Μυκόνου.

Τις τιμές της Μυκόνου συναγωνίζονται οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής, με τους ιδιοκτήτες των beach bars να χρεώνουν το Σαββατοκύριακο 100 ευρώ για ένα σετ ξαπλώστρες και 180 ευρώ για «καμπάνα».

«Όταν έρχεσαι εδώ και σας εξυπηρετούμε χωρίς κράτηση είναι στα 70 ευρώ το σετ και 120 οι «καμπάνες» και μέσω του plaz (online εφαρμογή κρατήσεων), είναι στα 100 το σετ και 180 οι καμπάνες», δηλώνει στο MEGA υπεύθυνη beach bar στο Καβούρι.

Αρκετά είναι τα beach bar που χρεώνουν τις ξαπλώστρες ανάλογα με τη… σειρά που βρίσκονται. «20 ευρώ το σετ, φτάνει τα 40» τις καθημερινές σε beach bar της Αττικής. Το Σαββατοκύριακο οι τιμές ξεκινούν από 30 και φτάνουν τα 50 ευρώ, ενώ η πρώτη σειρά μπροστά από τη θάλασσα κοστίζει 40 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι πετσέτες.

«Αν είχα μια ξαπλώστρα που την είχα πληρώσει 100 ευρώ δεν θα το χρέωνα τόσο πολύ, αλλά επειδή έχω πληρώσει την ξαπλώστρα 500 ευρώ και κάθε μέρα πλένω καλύμματα και τα λοιπά, έπρεπε να το βάλω σε αυτή την τιμή», λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης και συνεχίζει: «έχω χάσει 25 σετ. Ξέρετε παλιά πως ήταν η μία ομπρέλα δίπλα στην άλλη, τώρα είναι ανά τέσσερα μέτρα και τα τηρώ όλα με ευλάβεια γιατί έχω παιδιά, έρχονται οικογένειες εδώ και προσέχουμε πάρα 

Χρέωση ανάλογα με τη “σειρά” της ξαπλώστρας

Αρκετά beach bar μάλιστα ακολουθούν το παράδειγμα της παραλίας Ψαρρού στη Μύκονο, με χρεώσεις στη ξαπλώστρα ανάλογα με την απόσταση από το κύμα.

“20 ευρώ το σετ και φτάνει μέχρι τα 40. Και το Σαββατοκύριακο είναι 30 ευρώ το σετ μέχρι 50. Η πρώτη σειρά είναι 40. Το Σαββατοκύριακο είναι 50. Αλλά είναι μέσα τα δύο προστατευτικά και οι πετσέτες σας ξεχωριστές, τα οποία αυτά είναι μέσα στην τιμή”.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η ποιότητα της ξαπλώστρας αλλά και το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός τους είναι μειωμένος λόγω μέτρων κορονοϊού, τους ανάγκασαν να ανεβάσουν τις τιμές.

“Αν είχα μια ξαπλώστρα που την είχα πληρώσει 100 ευρώ δεν θα το χρέωνα τόσο πολύ, αλλά επειδή έχω πληρώσει την ξαπλώστρα 500 ευρώ και κάθε μέρα πλένω καλύμματα και τα λοιπά, έπρεπε να το βάλω αυτή την τιμή για να βγάλω κάτι. Καταρχήν έχω χάσει 25 σετ. Ξέρετε παλιά πως ήταν, ήταν η μια ομπρέλα δίπλα στην άλλη, τώρα είναι ανά 4 μέτρα και τα τηρώ όλα με ευλάβεια γιατί έχω παιδιά, έρχονται οικογένειες εδώ και προσέχουμε πάρα πολύ”.

Φθηνότερες είναι οι ξαπλώστρες στην παραλία Αλίμου με τις τιμές να αρχίζουν από 10 ευρώ το άτομο.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours