Ταλαιπωρία τέλος: Με ένα κλικ τώρα το γνήσιο της υπογραφής

Τις επόμενες μέρες θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών η ηλεκτρονική υπηρεσία που θα συμβάλει αποφασιστικά στην πλήρη αποσυμφόρηση των ΚΕΠ και των δημοσίων υπηρεσιών.

Στον ψηφιακό χάρτη που προβλέπει την περαίωση διαδικασιών με ένα… κλικ εντάσσεται πολύ σύντομα η βεβαίωση του γνήσιου την υπογραφής και σε έγγραφα που δεν αφορούν εξουσιοδοτήσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα στις επόμενες μέρες θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών υπηρεσία που θα τους επιτρέπει να θέτουν ηλεκτρονικά την υπογραφή τους σε έγγραφο (και σε χειρόγραφο), με οποιονδήποτε τίτλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Η διαδικασία θα ακολουθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, τη φιλοσοφία ηλεκτρονικής έκδοσης εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης: ο πολίτης αρχικά θα εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet, στη συνέχεια θα αναρτά το προς υπογραφή έγγραφο και θα επιλέγει τα σημεία στα οποία επιθυμεί να θέσει την υπογραφή του.

Τέλος, εφόσον δεν έχει δηλώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου μέσω του Μητρώου Επικοινωνίας Πολιτών, θα καλείται να το επιβεβαιώσει μέσω κωδικών wed banking και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το έγγραφο θα βρίσκεται στην οθόνη του, έτοιμο για εκτύπωση ή ηλεκτρονική αποστολή.

Με την υπηρεσία αυτή το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κλείνει- όπως λένε στελέχη του- το κεφάλαιο των κοινών βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής, που συμβάλλει αποφασιστικά στην πλήρη αποσυμφόρηση των ΚΕΠ από τις συγκεκριμένες διαδικασίες μετά και τον προγραμματισμό και τη συμφωνία μεταξύ του ΚΕΠ και του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά. Η ηγεσία του υπουργείου προχωρά ταυτόχρονα με σταθερά βήματα στην ψηφιοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών ενώπιον συμβολαιογράφων (άυλο διαζύγιο, δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου κ.λπ.). Παράλληλη δε δράση του αποτελεί η χορήγηση ηλεκτρονικών υπογραφών σε εμπορικούς και επιστημονικούς κλάδους προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours