Το τελευταίο Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα θα είναι το επερχόμενο στις 27-28 Φεβρουαρίου… εκτός αν πάρει παράταση το μέτρο.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 11 Φεβρουαρίου στην Αττική, μεταξύ των οποίων είχε ανακοινωθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα αντί τις 21:00, όπως ισχύει τις καθημερινές. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο έχει ισχύ μέχρι την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερα κρίσιμες επομένως είναι οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Ήδη έχει ξεκινήσει ο διάλογος για το αν πρέπει να πάρει παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα το σκληρό lockdown ή αν πρέπει να ανοίξουν από την 1η Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα λιανικής.

Αυτό που δεν έχει συμπεριληφθεί ωστόσο στις τοποθετήσεις των λοιμωξιολόγων είναι το αν θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας για περισσότερες ώρες τα Σάββατα και τις Κυριακές, ακόμα και αν ανοίξουν τα μαγαζιά ή οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), στο οποίο έχει ενταχθεί η Αττική και άλλες περιοχές.

Πάντως, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε σήμερα σχετικά με την παράταση ή άρση του σκληρού lockdown τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε, «προτεραιότητα είναι να κρατηθεί το ιικό φορτίο χαμηλά» ενώ διευκρίνισε για το οποιοδήποτε επόμενο βήμα άρσης του lockdown ότι «προτεραιότητά μας παραμένουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο».

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours