Οι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστεί να φορούν μάσκες και το 2022, ακόμη και όταν η χώρα χαλαρώνει άλλους περιορισμούς για την καταπολέμηση του COVID-19, δήλωσε ο Δρ. Anthony Fauci, ο κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, την Κυριακή.

Ενώ τα καθημερινά ποσοστά μόλυνσης μειώνονται δραματικά, χιλιάδες Αμερικανοί εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά από τον ιό και λιγότερο από το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί κατά του.

Εμβολιασμοί και δηλώσεις

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να επιταχύνει την εκστρατεία για τον εμβολιασμό των περισσότερων Αμερικανών ενηλίκων καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις ζητούν περισσότερες δόσεις για την πρόληψη της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας που έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 500.000 ζωές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Fauci, κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN ότι ο αριθμός των θανάτων ήταν «ένα τρομερά ιστορικό ορόσημο στην ιστορία αυτής της χώρας».

Ερωτηθείς αν οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν να φορούν μάσκες μέχρι το επόμενο έτος, ο Fauci είπε: «Νομίζω ότι είναι πιθανό να συμβεί αυτό», προσθέτοντας ότι εξαρτάται από το επίπεδο του ιού στις κοινότητες και τις πιθανές παραλλαγές του ιού.

«Προφανώς, νομίζω ότι θα έχουμε έναν σημαντικό βαθμό ομαλότητας πέρα ​​από το τρομερό φορτίο που όλοι μας έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο Fauci.

Σε μια συνέντευξη στο «Meet the Press» του NBC, ο Fauci είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να εντοπιστεί πότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να φτάσουν στην ανοσία.

«Θέλουμε να μιλάμε μετριοπαθώς προτού αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε έξω από το δάσος».

Είπε στο «Fox News Sunday» ότι το αν οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν αργότερα μια ακόμη λήψη εμβολίου εξαρτάται από την πορεία που ακολουθεί η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής.

Ενώ τα επί του παρόντος διαθέσιμα εμβόλια φαίνεται προστατευτικά έναντι της βρετανικής παραλλαγής που έχει εμφανιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, είναι λιγότερο προστατευτικά έναντι της Νοτιοαφρικανικής, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι κυρίαρχη, είπε.

«Εάν στην πραγματικότητα αυτή γίνει πιο κυρίαρχη, ίσως χρειαστεί να πάρουμε μια έκδοση του εμβολίου που απευθύνεται ειδικά στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής», δήλωσε ο Fauci στο Fox, λέγοντας ότι οι μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει.

7 ώρ. 
U.S. infectious diseases official Dr. Anthony Fauci said on Sunday that it is possible Americans will still be wearing masks in 2022, but that measures to stop the spread of COVID-19 would be increasingly relaxed as more vaccines are administered.
Fauci says it is possible Americans will still be wearing masks in 2022
REUTERS.COM
Fauci says it is possible Americans will still be wearing masks in 2022

 

 

Πηγή:in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours