Ποταμός η Λινού κατά κυβέρνησης για αδιαφάνεια: «Κινούμαστε στα τυφλά – Η πολιτεία δεν αξιοποίησε την επιστήμη της επικοινωνίας της υγείας»

Με αφορμή και την κριτική που άσκησε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε όσους διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες», η καθηγήτρια  τόνισε ότι ακόμη και τώρα δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα της πανδημίας, ενώ η πολιτεία δεν έκανε καμία μελέτη για το ποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν και πώς θα μπορούσε να τους πείσει.

Η Αθηνά Λινού τόνισε ακόμη ότι η επικοινωνία της υγείας είναι επιστήμη. «Αυτή η επιστήμη δεν αξιοποιήθηκε στην Ελλάδα και δεν μελετήθηκαν οι άνθρωποι που αρνούνται και γιατί συμβαίνει αυτό» σημείωσε. «Οπότε ουσιαστικά, κινούμαστε αρκετά στα τυφλά και προσπαθεί ο καθένας να συνεισφέρει όπως μπορεί», συμπλήρωσε.

«Η πολιτεία δεν το υποστηρίζει, ούτε το υποστήριξε ποτέ αυτό. Δεν έκανε μελέτες για το ποιοι δεν έχουν πεισθεί» ανέφερε ακόμη. Σε ό,τι αφορά δε τις κινητές μονάδες εμβολιασμού, που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ακούσει αν αυτοί που πηγαίνουν είναι έμπειροι στο να πείθουν ανθρώπους. Διότι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο και στο να οργανώσουν την καμπάνια, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει έστω ένας επικοινωνιολόγος υγείας σε αυτή την ομάδα».

Μάλιστα, τόνισε πως «υπάρχει τεράστια σύγχυση και χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Αντί να αλληλοκατηγορούμαστε, θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το ποια είναι τα βασικά μηνύματα και με ποιον τρόπο θα γλυκάνουμε και θα πείσουμε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours