Πέθανε αβοήθητος από τα χτυπήματα ληστών στο κεφάλι

Ισόβια σε 35χρονο για τη δολοφονία στη Μεθώνη

Σε ισόβια και 5 χρόνια κάθειρξη καταδικάσθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, 35χρονος αλλοδαπός, για τη ληστεία μετά φόνου Γερμανού υπηκόου, που διέμενε μόνιμα στη Μεθώνη.

Οι δράστες της ληστείας και της δολοφονίας, που έγιναν τον Απρίλιο του 2002 ήταν τρεις και πλέον έχουν καταδικασθεί όλοι, με τον χθεσινό κατηγορούμενο να του επιβάλλεται η υψηλότερη ποινή.

Ο 35χρονος, που έχει ομολογήσει την πράξη του, είχε καταδικασθεί και πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από κοινού, από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε 8 χρόνια κάθειρξη για ληστεία.

Το δικαστήριο, χθες, αρνήθηκε να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό για τις πράξεις του, ούτε και αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς , όταν διέπραξε τις πράξεις, ήταν 18 ετών.

Ληστεία μετά φόνου

Όλα είχαν συμβεί το βράδυ της 18ης Απριλίου του 2002, όταν ο 35χρονος κατηγορούμενος μαζί με δύο ομοεθνείς του, πήγαν στο σπίτι του Γερμανού στη Μεθώνη για να κλέψουν. Μπαίνοντας όμως μέσα στο σπίτι, ο Γερμανός τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τους αντιμετωπίσει.

Τότε αυτοί άρχισαν να τον χτυπάνε και ιδιαίτερα μ’ ένα ξύλινο πόδι καρέκλας  του κατάφεραν πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Οι δράστες τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο και το έγκλημα αποκαλύφθηκε 4 ημέρες αργότερα, όταν τον αναζήτησαν γνωστοί του από την περιοχή.

Το τραγικό είναι, πως, όπως αποκαλύφθηκε χθες, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο άτυχος Γερμανός πέθανε αβοήθητος από την αιμορραγία που είχε από τα τραύματα που του προκάλεσαν και αν τον είχαν εντοπίσει νωρίτερα, μπορεί και να είχε σωθεί.

Ο κατηγορούμενος μετά την πράξη του έφυγε από τη χώρα και συνελήφθη το 2015 στην Κρυσταλλοπηγή, όταν επιχείρησε εκ νέου να μπει στη χώρα και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.

Πρωτόδικα δικάστηκε σε ισόβια και 8 χρόνια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας.

Έχουν συλληφθεί και οι άλλοι δύο συνεργοί του. Ο ένας έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 20 ετών και ο άλλος, έχει συλληφθεί στη χώρα του και έχει καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Ισόβια

Χθες, όπως αναφέρει το tharrosnews  ο 35χρονος ομολόγησε ότι πήγε μαζί με τους άλλους στο σπίτι του Γερμανού για να κλέψουν, αλλά όχι για να τον σκοτώσουν.

Η Εισαγγελέας Εφετών στη αγόρευσή της σημείωσε ότι μπορεί οι τρεις δράστες να μπήκαν στο σπίτι για να ληστέψουν τον άτυχο Γερμανό, αλλά τελικά τον χτύπησαν με βάναυσο τρόπο, καταφέρνοντας του σοβαρά πλήγματα. Ήξεραν όπως είπε τι έκαναν και γι’ αυτό έφυγαν από τη χώρα, ενώ ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος από το 2002 που έφυγε επέστρεψε το Νοέμβριο του 2015. Ζήτησε λοιπόν την ενοχή του όπως κατηγορείται.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και για τις δύο πράξεις, ενώ κατά πλειοψηφία (μια ένορκος διαφώνησε) του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και 5 ετών για τη ληστεία.

Πηγή:news.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours