Ο Δήμος Σύμης πλήρωσε 22.929 ευρώ για συναυλία playback της Φουρέιρα

Το δημοτικό συμβούλιο Σύμης ενέκρινε 18.491,19 ευρώ + ΦΠΑ, σύνολο 22.929 ευρώ ως δαπάνη γι’ αυτή την εκδήλωση η οποία όμως ήταν με προηχογραφημένα κομμάτια

Η Σύμη, μετά βαΐων και κλάδων, υποδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη τη γνωστή αοιδό Ελένη Φουρέιρα, για μια συναυλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, η συναυλία, δόθηκε το βράδυ της 1ης Αυγούστου και επί σκηνής ήταν η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, μαζί με ακόμα έναν νεαρό που από το βάθος έκανε (υποτίθεται) φωνητικά, τέσσερις χορεύτριες κι ένας μαέστρος (όπως τον αποκάλεσε η καλλιτέχνις) στα πλήκτρα.

Άλλα μουσικά όργανα δεν υπήρχαν, άλλωστε δεν χρειαζόντουσαν καθώς το πρόγραμμα ήταν το λεγόμενο «κονσέρβα». Από την αρχή μέχρι σχεδόν το τέλος της συναυλίας (από ώρα 21.30’ έως ώρα 23.45’) εκείνο που απολάμβαναν οι συγκεντρωμένοι Συμιακοί ήταν κάποιο αρχείο με ηχογραφημένες τις διάφορες επιτυχίες της Ελένης. Η ίδια επί σκηνής έδινε απλώς το χρώμα με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά η φωνή της δεν ακούστηκε παρά μόνο μια φορά στο τέλος, σε δυο στίχους.

Μέχρι εδώ καλά, άλλωστε δεν είναι η πρώτη καλλιτέχνις και στα σίγουρα όχι η τελευταία που σε μια τέτοια εκδήλωση τραγουδά playback. Ωστόσο η αμοιβή …ζαλίζει.

Το δημοτικό συμβούλιο Σύμης ενέκρινε 18.491,19 ευρώ + ΦΠΑ, σύνολο 22.929 ευρώ ως δαπάνη γι’ αυτή την εκδήλωση.

Όπως φαίνεται από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ποσό αυτό αναλύεται ως ακολούθως:

– 13.800 ευρώ + ΦΠΑ αμοιβή των καλλιτεχνών της βραδιάς

– 2.810,19 + ΦΠΑ αεροπορικά εισιτήρια (σημειώνεται ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η ίδια καλλιτέχνις έχει προγραμματισμένη συναυλία στη Ρόδο)

– 920 ευρώ + ΦΠΑ εστίαση

– 960 ευρώ + ΦΠΑ διαμονή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *