Μετάλλαξη Όμικρον: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Από ότι φαίνεται τα κρούσματα με την συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι τρία.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει έρθει και επίσημα πλέον στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα τα δύο ύποπτα κρούσματα που είχε αναφέρει ο Υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του, διαγνώστηκε ότι έχουν την παραλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο κρούσματα που βρίσκονται στην Αθήνα και έφτασαν στη χώρα από τη νότια Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης στα ταξίδια, επιβεβαιώθηκε τελικά ότι έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον.

Οι δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Τα δύο ύποπτα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία.

Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής «μηδέν» μίλησε για τα συμπτώματα

Ο ασθενής “μηδέν” που είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, μίλησε για τα συμπτώματα. Ο Κώστας Αγγελάκης ανέφερε πως ήταν πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer, αλλά και ότι το πληροφορήθηκε από την τηλεόραση.

«Είμαι καλα, ζω στο Γιοχάνεσμπουργκ τα τελευταία επτά χρόνια», αναφέρει ο κ. Κώστας Αγγελάκης που είναι ο πρώτος άνθρωπος που εντοπίστηκε θετικός στη νέα μετάλλαξη του κοροναϊού Όμικρον στην Ελλάδα. Ο ίδιος ζει με την οικογένεια του και εργάζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ ενώ επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα.

Πηγή: pagenews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.