Βιασμός 24χρονης: Πριν από λίγη ώρα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της νεαρής που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «LiveNews» για τα αποτελέσματα βρέθηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και ίσως να οδηγούν μέχρι και σε νάρκωση, ενώ παράλληλα, στο αίμα της νεαρής κοπέλας βρέθηκε επίσης και ποσότητα αλκοόλ που φέρεται να είχε καταναλώσει.

Βιασμός 24χρονης: Τι ερευνούν οι αρχές για την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, νωρίτερα στην εκπομπή «TLIVE» έγινε γνωστό πως οι αρχές ερευνούν για το εάν χορηγήθηκε στην 24χρονη κοπέλα το «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς η ουσία «γ – υδροξυβουτυρικό οξύ». Πρόκειται για μία άχρωμη και άοσμη ουσία που ωστόσο την παράγει και ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ έχει την ιδιότητα να κάμπτει τις αντιστάσεις και να προκαλεί υπνηλία.

«Υπάρχουν τέσσερα – πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται με φαρμακευτική συνταγή κυρίως σε τοξικομανείς. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται από μέλη κυκλωμάτων προκειμένου οι κοπέλες που πάνε μαζί τους να είναι άβουλα όντα στις ορέξεις του καθενός» δήλωσε χτες ο Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Ψάχνουν για το «χάπι του βιασμού»

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η εκπομπή T-live, τα εργαστήρια τοξικολογίας ψάχνουν να βρουν ακριβώς την ουσία που χορηγήθηκε στην 24χρονη, η οποία φέρεται πως είναι μια ουσία άγευστη, άοσμη και άχρωμη, γνωστή και ως το «χάπι του βιασμού» και συνήθως είναι σε υγρή μορφή. Συγκεκριμένα πρόκειται για το GHB (ή γ-υδροξυβουτυρικό οξύ).

Kατά το ίδιο ρεπορτάζ, η εν λόγω ουσία κάμπτει τις αντιστάσεις των θυμάτων, ενώ αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα μπορεί ακόμα να οδηγήσει και στον θάνατο. Μάλιστα, τα συμπτώματα που προκαλεί είναι ψευδαίσθηση ευφορίας, υπνηλία, μειωμένο άγχος, απώλεια αισθήσεων, υποθερμία αλλά και ναυτία με εμετό.

Το μυστήριο με το περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ 3, σε ό,τι αφορά την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, στην κύρια δικογραφία υπάρχει μία κατάθεση 18χρονης, η οποία δήλωσε και αυτή ότι όταν πήγε στο πάρτι είδε κοπέλες που της φάνηκαν ότι ήταν εκδιδόμενες. Γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» και γραφείο δημοσίων σχέσεων με έδρα την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα εξεταστούν κι άλλα στοιχεία, όπως αυτό προέκυψε από κατάθεση της κοπέλας ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής.

Τα δύο σημεία-κλειδιά που θα ρίξουν φως στην υπόθεση 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα κρίνει το κατά πόσο βάσιμος είναι ο ισχυρισμός της κοπέλας πως είχε ναρκωθεί από τους φερόμενους ως βιαστές της. Με μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί δεν έδειξε στοιχεία κακοποίησης στο σώμα της, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των ανακριτικών Αρχών εστιάζουν στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Στις κάμερες καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις των εμπλεκόμενων και οι άνθρωποι που ερευνούν την υπόθεση ποντάρουν πολλά στα όσα θα δείξουν τα βίντεο προκειμένου να αποκαλυφθούν πρόσωπα και καταστάσεις.

Δείτε βίντεο:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours