Ανακοινώσεις σήμερα για το άνοιγμα των σχολείων

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων.

Θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία μετά τις γιορτές; Το ερώτημα αυτό αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα εξ αποστάσεως μεταξύ της Επιτροπής των ειδικών και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα εξεταστούν σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται να ανακοινωθεί τι θα γίνει μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα. 

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021 σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ενδεικτικά, σήμερα, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, που μίλησε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ανέφερε πως «τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή», αλλά και ότι «με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία».

Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων, έστω και των δημοτικών, θα συζητηθεί σήμερα.

Ο κ. Σύψας πάντως εξέφρασε τον φόβο του για μια νέα επιδημιολογική έκρηξη μετά το άνοιγμα και την επιστροφή των μαθητών στα θρανιά η οποία και θα «ζυγιστεί» στη σημερινή σύσκεψη.

Πάντως, και ο κ. Σύψας αλλά και άλλα μέλη της Επιτροπής των ειδικών φαίνεται να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό τελικά το να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Η Αθηνά Λινού, χαριτολογώντας, είχε αναφέρει ότι είναι απίθανο να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου τα σχολεία, μιας και πέφτει Παρασκευή. Αλλά και ο Νίκος Σύψας, μόλις τις τελευταίες μέρες, έχει αναφέρει:

«Αυτή η αντανάκλαση της εικόνας, θα φανεί γύρω στις 10 Ιανουαρίου, επομένως είναι πιο σώφρον να εκτιμήσουμε τότε την κατάσταση για να κάνουμε τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση».

Επομένως, το πιο πιθανό είναι ότι εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από τους ειδικούς, η κυβέρνηση πιθανόν να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours