Στην Ιαπωνία παραιτείται ο πρωθυπουργός λόγω των (16.000) νεκρών από τον κορονοϊό

Την επικείμενη παραίτησή του και την απόφαση να μη διεκδικήσει επανεκλογή με το Φιλελεύθερο κόμμα, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ιαπωνία.

Αφορμή, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, στάθηκε η έξαρση του κορονοϊού, η αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και οι 16.000 νεκροί σε μια χώρα με 128 εκατομμύρια πληθυσμό.

Ο κ. Σούγκα, απευθυνόμενος στον Τύπο, εξήγησε πως η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας απαιτεί «τεράστια» ενέργεια και γι’ αυτό αποφάσισε να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης.

Την είδηση που μεταδόθηκε από αρκετά ιαπωνικά ΜΜΕ επιβεβαίωσε ο δεύτερος τη τάξει στο κόμμα, ο Τοσιχίρο Νικάι, εξηγώντας πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης του είπε πως «θέλει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και δεν θα συμμετάσχει» στην εσωκομματική διαδικασία του ΦΔΚ, την 29η Σεπτεμβρίου. «Ειλικρινά, είμαι έκπληκτος. Είναι αληθινά λυπηρό».

Η απόφασή του σηματοδοτεί πρακτικά την έναρξη της κούρσας για τη διαδοχή του έπειτα από μόλις έναν χρόνο στο αξίωμα. Η εξέλιξη ήταν απρόσμενη για πολλούς. Ο κ. Σούγκα, 72 ετών, θεωρείτο μέχρι τώρα φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που προβλέπεται να διεξαχθούν τη 17η Οκτωβρίου, παρά την αντιδημοτικότητά του.

Πηγή:press-gr.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours