Η Ιρλανδία αίρει σχεδόν όλα τα μέτρα: Επιτρέπει την είσοδο των ανεμβολίαστων στα καταστήματα

Η Ιρλανδία άρει σχεδόν όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η Ιρλανδία θα άρει αύριο σχεδόν όλους του περιορισμούς που είχε επιβάλει κατά της COVID-19, καθώς μια μεγάλη αύξηση των μολύνσεων δεν οδήγησε σε μια σημαντική άνοδο του αριθμού των ασθενών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έγινε γνωστό από
την υπουργό Δικαιοσύνης Έλεν Μακέντι .

Έπειτα από τις συστάσεις αξιωματούχων της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να μην κλείνουν πλέον στις 8 το βράδυ, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη του 2021, όταν εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά ούτε να ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η πληρότητα θα ανέλθει εκ νέου στο 100%. Ορισμένα μέτρα, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν.

«Είμαι τόσο ευχαριστημένη που μπορώ να πω πως από τις 6 το πρωί αύριο, η συντριπτική πλειοψηφία των περιορισμών, που είχε κατά καιρούς τεθεί σε ισχύ για σχεδόν 2 χρόνια, θα αρθεί», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Έλεν Μακέντι, σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, έπειτα από το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς πίστευε ότι θα φθάναμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, τόσο σύντομα όπως τώρα», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.